V bli┼żnji in daljni okolici Radovljice je kar nekaj plezalnih objektov in plezali┼í─Ź.

Plezalni objekti


2,2 km

Climbing Ranch, Vrbnje (balvani, te┼żavnost, hitrost)
Pod Karavankami veli─Źastno sega v nebo, nekoliko asimetri─Źne oblike, v osr─Źju Gorenjske. Uresni─Źene sanje Domna ┼ákofica. Plezalni objekt zdru┼żuje tako visoko, kot nizko steno in celo steno za hitrostno plezanje. Primerno za vse starosti in sposobnosti. Objekt ima 2 samovarovala na steni za hitrost.
Vi┼íina stene za te┼żavnost: 12 m in 20 m.
Te┼żavnost: 3a do 9b.


18,2 km

Plezalna stena na Stari Savi, Jesenice (te┼żavnost)
Manj┼ía stena, ki je namenjena te┼żavnostnem plezanju.
Vi┼íina stene za te┼żavnost: 12 m.
Te┼żavnost: 4a do 8a.


22,8 km

Plezarna (balvani, te┼żavnost, Moonboard)
Plezarna je namenjena za─Źetnikom in nekoliko bolj┼íim plezalcem. Zdru┼żuje nizko in visoko steno. Objekt ima 5 samovaroval za te┼żavnostno plezanje.
Vi┼íina stene za te┼żavnost: 11 m.
Te┼żavnost: 4a do 7c.

Naravna plezali┼í─Źa


5,5 km

Plezali┼í─Źe Bode┼í─Źe (te┼żavnosti 6a do 8a, do 28 m)
Plezali┼í─Źe v Bode┼í─Źah je urejeno na navpi─Źni steni pod vasjo Na Skali. Plezanje po gladkih in slabo raz─Źlenjenih, ve─Źinoma navzdol obrnjenih oprimkih je te┼żavno, zato je primerno za bolj┼íe plezalce.


10,9 km

Plezali┼í─Źe Gorje (te┼żavnosti 5b do 8b, do 20 m)
Plezali┼í─Źe Poglejska cerkev┬áse nahaja ─Źisto blizu naselja Gorje, do njega pa vodi zelo kratek dostop, dolg pribli┼żno pet minut od parkiri┼í─Źa ob cesti in od sektorja Gorje, kjer je opremljenih nekaj smeri. ─îeprav luknja, v kateri je navrtana ve─Źina smeri, na prvi pogled izgleda izjemno te┼żka in smeri brutalno fizi─Źne in te┼żke, se v plezali┼í─Źu najde tudi nekaj la┼żjih smeri, ki jih lahko plezajo manj izku┼íeni in manj mo─Źni plezalci.


11,3 km

Plezali┼í─Źe Bohinjska Bela (te┼żavnosti 3 do 8c+, do 33 m)
Vas le┼żi pod previsno skalnato Iglico, ki je najbolj poznana po plezali┼í─Źu “Stara Bela”. Poleg Iglice se na Bohinjski Beli nahajata ┼íe dve plezali┼í─Źi in sicer Nova Bela, katera se nahaja v smeri ┼áiroke pe─Źi. Plezali┼í─Źe je namenjeno tako za─Źetnikom, kot odli─Źnim plezalcem.


13,0 km

Plezali┼í─Źe Kupljenik (te┼żavnosti 6a do 7b+, do 32 m)
V zadnjem ─Źasu je nasproti Bohinjske bele, iz samotne, pozabljene skale, nastalo plezali┼í─Źe, ki bo marsikoga zasvojilo. Namenjeno je bolj┼íim plezalcem.


24,7 km

Plezali┼í─Źe Bitnje (te┼żavnosti 4a do bc, do 37 m)
Plezali┼í─Źe se nahaja v bli┼żini Bohinjske Bistrice.


34,1 km

Plezali┼í─Źe Bohinj (Bellevue) (te┼żavnosti 3 do 8a, do 40 m)
Plezali┼í─Źe je zaradi velikega ┼ítevila lahkih smeri primerno za za─Źetnike ali dru┼żinsko plezanje. Prevladujejo polo┼żne do navpi─Źne plo┼í─Źe z odli─Źno in dobro raz─Źlenjeno skalo, ki se po de┼żju hitro posu┼íilo. Namenjeno je bolj┼íim plezalcem.

Ve─Ź podatkov in ve─Ź okoli┼íkih plezali┼í─Ź najdete na spletnem portalu plezanje.net.