V bližnji in daljni okolici Radovljice je kar nekaj plezalnih objektov in plezališč.

Plezalni objekti


2,2 km

Climbing Ranch, Vrbnje (balvani, težavnost, hitrost)
Pod Karavankami veličastno sega v nebo, nekoliko asimetrične oblike, v osrčju Gorenjske. Uresničene sanje Domna Škofica. Plezalni objekt združuje tako visoko, kot nizko steno in celo steno za hitrostno plezanje. Primerno za vse starosti in sposobnosti. Objekt ima 2 samovarovala na steni za hitrost.
Višina stene za težavnost: 12 m in 20 m.
Težavnost: 3a do 9b.


18,2 km

Plezalna stena na Stari Savi, Jesenice (težavnost)
Manjša stena, ki je namenjena težavnostnem plezanju.
Višina stene za težavnost: 12 m.
Težavnost: 4a do 8a.


22,8 km

Plezarna (balvani, težavnost, Moonboard)
Plezarna je namenjena začetnikom in nekoliko boljšim plezalcem. Združuje nizko in visoko steno. Objekt ima 5 samovaroval za težavnostno plezanje.
Višina stene za težavnost: 11 m.
Težavnost: 4a do 7c.

Naravna plezališča


5,5 km

Plezališče Bodešče (težavnosti 6a do 8a, do 28 m)
Plezališče v Bodeščah je urejeno na navpični steni pod vasjo Na Skali. Plezanje po gladkih in slabo razčlenjenih, večinoma navzdol obrnjenih oprimkih je težavno, zato je primerno za boljše plezalce.


10,9 km

Plezališče Gorje (težavnosti 5b do 8b, do 20 m)
Plezališče Poglejska cerkev se nahaja čisto blizu naselja Gorje, do njega pa vodi zelo kratek dostop, dolg približno pet minut od parkirišča ob cesti in od sektorja Gorje, kjer je opremljenih nekaj smeri. Čeprav luknja, v kateri je navrtana večina smeri, na prvi pogled izgleda izjemno težka in smeri brutalno fizične in težke, se v plezališču najde tudi nekaj lažjih smeri, ki jih lahko plezajo manj izkušeni in manj močni plezalci.


11,3 km

Plezališče Bohinjska Bela (težavnosti 3 do 8c+, do 33 m)
Vas leži pod previsno skalnato Iglico, ki je najbolj poznana po plezališču “Stara Bela”. Poleg Iglice se na Bohinjski Beli nahajata še dve plezališči in sicer Nova Bela, katera se nahaja v smeri Široke peči. Plezališče je namenjeno tako začetnikom, kot odličnim plezalcem.


13,0 km

Plezališče Kupljenik (težavnosti 6a do 7b+, do 32 m)
V zadnjem času je nasproti Bohinjske bele, iz samotne, pozabljene skale, nastalo plezališče, ki bo marsikoga zasvojilo. Namenjeno je boljšim plezalcem.


24,7 km

Plezališče Bitnje (težavnosti 4a do bc, do 37 m)
Plezališče se nahaja v bližini Bohinjske Bistrice.


34,1 km

Plezališče Bohinj (Bellevue) (težavnosti 3 do 8a, do 40 m)
Plezališče je zaradi velikega števila lahkih smeri primerno za začetnike ali družinsko plezanje. Prevladujejo položne do navpične plošče z odlično in dobro razčlenjeno skalo, ki se po dežju hitro posušilo. Namenjeno je boljšim plezalcem.

Več podatkov in več okoliških plezališč najdete na spletnem portalu plezanje.net.