ŠPO Radovljica.
Športno plezalni odsek Radovljica je odsek Planinskega društva Radovljica, ki pa spada pod Planinsko zvezo Slovenije (PZS). Okviru PZS deluje komisija za športno plezanje, ki združuje in vodi športno plezalne odseke in klube Slovenije ter vodi obe športno plezalni reprezentanci (mladinska in članska).

Starost.
Zaradi velikega zanimanja za športno plezanje v zadnjih letih in posledično polnih skupin, smo primorani omejiti vpis. V letu 2020 tako vpisujemo samo otroke letnikov 2014-2012. Še za te letnike imamo na voljo samo omejeno število mest. V primeru, da se sprosti kakšno mesto v skupini, je možen tudi vpis starejših. Pošljite nam elektronsko sporočilo z osnovnimi podatki o otroku (ime, priimek, letnik rojstva, kontakt starša) – obvestili vas bomo, če oz. ko se bo mesto sprostilo.

Termini.
Treningi za začetnike (skupini vrtec B in C) potekajo 1x tedensko na blavanski (nizki) steni. 1x mesečno bodo spoznavali še visoko steno. Skupini B in C sta po kakovosti in načinu treningov enakovredni. Kasneje se lahko priključijo skupini vrtec A, ki trenira 2x tedensko in se udeleži tudi kakšne tekme. Trening traja 1 uro in pol. Za vse starejše potekajo treningi 3x do 5x tedensko. Aktualni urnik je dostopen na spletni strani.

Lokacije.
Začetniki trenirajo večinoma na balvanski (nizki) steni v OŠ A. T. Linharta Radovljica. Kasneje se poskusijo tudi na visoki steni in pa v našem trenažnem balvanskem centru v Podvinu. Ob toplejših mesecih se pleza tudi v skali. Nekaj o naših stenah za treninge.

Oprema.
Za začetnike so obvezna oprema športna oblačila, (zaprte) šolske copate ali tanke športne copate in voda. Čez kakšen mesec, ko je otrok prepričan, da mu je plezanje všeč, potrebuje namesto copat plezalke in še vrečko za magnezij. Za plezanje na visoki steni in v skali potrebuje tudi plezalni pas.

Treningi.
Treningi so sestavljeni iz ogrevanja, plezalnih iger in samega plezanja. Namen treningov ni varstvo otrok, ampak učenje plezanja in spremljevalnih spretnosti za vse, ki si tega želijo. Otroka, ki moti treninge ali ne upošteva navodil in pravil vadbe, lahko trener izključi.

Tekmovanja.
ŠPO Radovljica tekmuje v Zahodni ligi, mednarodni iRCC ligi in državnem prvenstvu. Otroci v plezalnem vrtcu se tekem udeležujejo samo, če si to želijo. V starejših skupinah pa je tekmovanje zaželeno, v tekmovalnih skupinah pa obvezno.

Napredovanje.
Trenerji posameznih skupin si pridržujemo pravico, da glede na pokazano zanimanje za športno plezanje, dela na treningih in nivoja plezanja (in po predhodnem posvetu s starši), plezalce sproti razvrščamo po skupinah. To pomeni, da je omogočeno napredovanje v višje skupine (ni pa izključeno tudi nazadovanje v nižje skupine). S tem dosežemo bolj homogene skupine, kar vsem udeleženim v skupini omogoča kakovostnejše treninge.

Ostalo.
Cena plezalnega vrtca je 27€ na mesec in je zaračunana na položnici, ki jo prejmete po elektronski pošti.

Trenerji ne hodijo po otroke v varstvo ali v razred, ampak jih morajo pripeljati starši.

Če otrok ni prepričan ali mu plezanje odgovarja, ga lahko pripeljete na kakšen trening, da si ogleda način treniranja in poskusi plezati. Potreben je predhoden dogovor s trenerjem.

Vpis.
Pristopna izjava je dostopna tudi na spletni strani. Izpolnjeno pristopno izjavo oddate trenerju. Treningi potekajo v gimnastični telovadnici v OŠ Radovljica. Za vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na trenerje ali nam pošljete elektronsko pošto. Število mest je omejenih!

Ob oddaji pristopne izjave si tudi izberete enega od dveh terminov plezalnega vrtca. Trener lahko kasneje po potrebi prerazporedi otroke tako, da bosta skupini približno enako veliki.

Ta dan še ni treningov.