Vse skupine so trenutno polne.

ŠPO Radovljica.
Športno plezalni odsek Radovljica je odsek Planinskega društva Radovljica, ki pa spada pod Planinsko zvezo Slovenije (PZS). Okviru PZS deluje komisija za športno plezanje, ki združuje in vodi športno plezalne odseke in klube Slovenije ter vodi obe športno plezalni reprezentanci (mladinska in članska).

Starost.
Zaradi velikega zanimanja za športno plezanje v zadnjih letih in posledično polnih skupin, smo primorani omejiti vpis. V šolskem letu 2023/24 bomo vpisovali samo otroke letnikov 2017-2015. Še za te letnike imamo na voljo samo omejeno število mest. V primeru, da se sprosti kakšno mesto v skupini, je možen tudi vpis starejših. Starejše otroke lahko vpišete na čakalno listo – obvestili vas bomo, če oz. ko se bo mesto sprostilo.

Termini.
Treningi za začetnike (skupine vrtec B, C in D) potekajo 1x tedensko na blavanski (nizki) steni. 1x mesečno bodo spoznavali še visoko steno. Skupine B, C in D so po kakovosti in načinu treningov enakovredni. Kasneje se lahko priključijo skupini vrtec A, ki trenira 2x tedensko in se udeleži tudi kakšne tekme. Trening traja 1 uro in pol. Za vse starejše potekajo treningi 3x do 5x tedensko. Aktualni urnik je dostopen na spletni strani.

Lokacije.
Začetniki trenirajo večinoma na balvanski (nizki) steni v OŠ A. T. Linharta Radovljica. Kasneje se poskusijo tudi na visoki steni in pa v našem trenažnem balvanskem centru v Podvinu. Ob toplejših mesecih se pleza tudi v skali. Nekaj o naših stenah za treninge.

Oprema.
Za začetnike so obvezna oprema športna oblačila, (zaprte) šolske copate ali tanke športne copate in voda. Čez kakšen mesec, ko je otrok prepričan, da mu je plezanje všeč, potrebuje namesto copat plezalke in še vrečko za magnezij. Za plezanje na visoki steni in v skali potrebuje tudi plezalni pas.

Treningi.
Treningi so sestavljeni iz ogrevanja, plezalnih iger in samega plezanja. Treningi potekajo v gimnastični telovadnici v OŠ Radovljica. Namen treningov ni varstvo otrok, ampak učenje plezanja in spremljevalnih spretnosti za vse, ki si tega želijo. Otroka, ki moti treninge ali ne upošteva navodil in pravil vadbe, lahko trener izključi.

Tekmovanja.
ŠPO Radovljica tekmuje v Zahodni ligi in državnem prvenstvu. Otroci v plezalnem vrtcu se tekem udeležujejo samo, če si to želijo. V starejših skupinah pa je tekmovanje zaželeno, v tekmovalnih skupinah pa obvezno.

Napredovanje.
Trenerji posameznih skupin si pridržujemo pravico, da glede na pokazano zanimanje za športno plezanje, dela na treningih in nivoja plezanja (in po predhodnem posvetu s starši), plezalce sproti razvrščamo po skupinah. To pomeni, da je omogočeno napredovanje v višje skupine (ni pa izključeno tudi nazadovanje v nižje skupine). S tem dosežemo bolj homogene skupine, kar vsem udeleženim v skupini omogoča kakovostnejše treninge.

Ostalo.
Cena plezalnega vrtca je 33€ na mesec in je zaračunana na položnici, ki jo prejmete po elektronski pošti.

Trenerji ne hodijo po otroke v varstvo ali v razred, ampak jih morajo pripeljati starši.

Če otrok ni prepričan ali mu plezanje odgovarja, ga lahko pripeljete na kakšen trening, da si ogleda način treniranja in poskusi plezati. Potreben je predhoden dogovor s trenerjem.

Vsa vprašanja, odsotnosti in ostale informacije glede treningov, starši sporočajo direktno trenerju.

Vpis.
Vpis bomo izvedli preko spletnega obrazca v ponedeljek, 18. septembra ob 20h. Povezava bo dostopna na dan vpisa in do zapolnitve mest. Število mest je omejeno. Pristopna izjava je dostopna na spletni strani. Izpolnjeno pristopno izjavo oddate trenerju. Za vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na trenerje ali nam pošljete elektronsko pošto.

Ob oddaji pristopne izjave si tudi izberete enega od treh terminov plezalnega vrtca. Trener lahko kasneje po potrebi prerazporedi otroke tako, da bodo skupine približno enako velike.

Ta dan še ni treningov.