25Sep/22

Zahodna liga 2022/23 (T), Vipava

V soboto, 24. 9. je v Vipavi potekala tekma Zahodne lige za mlajše kategorije. Ob devetih so tekmo otvorile mlajše cicibanke, kjer sta nas zastopali Inti Štremfelj in Žana Hrovat. Za obe je bila to prva tekma v težavnosti. Inti je zasedla 9. mesto, Žana pa 13.

Nadaljevali so mlajši cicibani. Tudi v tej kategoriji smo imeli 2 predstavnika in sicer debitanta Ceneta Lotriča, ki je prav tako zasedel 13. mesto in Jakob Fonda, ki se je zavihtel tik pod stopničke, na 4. mesto. Kljub temu, da je osvojil vrhova obeh smeri, žal ni bilo dovolj za medaljo.

Sekunde so odločale tudi v številčni kategoriji starejših cicibank, kjer je Naja Pretnar prav tako z obema osvojenima vrhoma zasedla 4. mesto. Naslednja je bila Pika Manfreda, ki je zasedla 15. mesto, osvojila pa je 1 vrh. Jera Arh je osvojila 20. mesto, Mina Tomažin 25., Gaja Kovačič 29. in Nina Rodman 33. 

Pred zadnjo kategorijo smo pogledovali v nebo in prosili vreme naj še malo zdrži. Bili smo uslišani in tudi naša zadnja dva predstavnika sta odplezala po suhem. Jakob Müller in Benjamin Soboljev sta svojo prvo tekmo splezala po najboljših močeh in dosegla 19. in 20. mesto.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo. (Napisala Mojca Eržen)

Rezultati, fotografije.

21Sep/22

Prijave novih članov za leto 2022/23

V nadaljevanju objavljamo povezavo do vpisnega obrazca za nove člane za leto 2022/23. Vpisujemo samo letnike 2014-2016. Število mest je omejeno! Vse informacije glede treningov dobite tukaj. Za vsa dodatna vprašanja nam lahko pošljete elektronsko pošto (). V primeru, da se sprosti kakšno mesto v skupini, je možen tudi vpis starejših. Starejše otroke lahko vpišete na čakalno listo – obvestili vas bomo, če oz. ko se bo mesto sprostilo.

Obvestilo, 25. 9. 2022: vsa mesta so polna!

Lep dan,
Klemen Humerca, načelnik

21Sep/22

Državno prvenstvo 2022 (B), Log

Članskim kvalifikacijam je sledila tekma cicibanov in cicibank, kjer so v barvah Radovljice tekmovali Tibor Mohar, Gal Justin, Mina Budkovič, Lara Štremfelj in Naja Pretnar. Tudi ta vikend se je Tibor povzpel na tretjo zmagovalno stopničko in ponosno prevzel medaljo. Prav tako je z nasmejanim obrazom diplomo za 6. mesto prevzela Mina, sledili so ji Gal na 12. mestu, Lara na 14. in Naja na 18. mestu. Tekmovalci so kljub težkim balvanom dobro plezali.

V naslednji kategoriji (ml. dečki in deklice) so se na steno podali Iza Jeran Pirih, Nika Pretnar, Tia Justin, David Maler, Oskar Lev Mohar in Rene Kokalj. Balvane so jim kljub videnem v prejšnji kategoriji še bolj otežili, a Radovljice to ne ustavi 😉 Najboljši rezultat med fanti je dosegel David z 9. mestom, za njim je bil Lev na 15. in Rene na 17. mestu. Punce (Iza, Nika, Tia) pa so na žalost uspele preplezati max 1 balvan in s tem dosegle 23., 25. in 26. mesto, a se kljub temu domov vrnile vesele, saj so (kot rečeno) zelo uživale! (napisala: Eva Puhar)

V nedeljskem hladnem jutru so s kvalifikacijami pričeli starejši dečki/deklice. Pri dekletih sta Maksa in Tinka preplezali vse balvane in se uvrstili v popoldanski finale. Ana Koselj ni imela svojega dne in je tekmovanje zaključila na 11. mestu. Pri starejših dečkih smo imeli samo enega predstavnika. Nejc Jeran Pirih je za eno mesto zgrešil finale, osvojil je 7. mesto.

Pri kadetih sta se Gorazd in Tanej uvrstila v večerni finale. Gorazd je kvalifikacije zaključil že po vsega 25 minutah z vsemi vrhovi.

V popoldanski finale se je v kategoriji starejših deklic in dečkov se je na odlično 2. mesto uspelo uvrstiti Maksi, mesto nižje pa se je v finale uvrstila tudi Tinka. Finale je potekal po formatu svetovnega pokala, kar pomeni, da smo na steni gledali le 2 plezalca na enkrat, za katera je navijala maloštevilna publika. Pri deklicah je bila postavitev balvanov nekoliko pretežka, saj na 2 balvanih vrha nismo videli. Tinki, ki je veljala za glavno kandidatko za zmago, ni uspelo pokazati vsega kar zna in je tekmo, s tremi conami, zaključila na 5. mestu. Eno mesto nižje je zaključila Maksa.

Pri kadetih je Gorazd v finalu edini dosegel vse 4 vrhove in zanesljivo ubranil prvo mesto iz kvalifikacij. Tanej je tekmo zaključil na prav tako odličnem 4. mestu. Postavitev finalnih balvanov ni bila posebej atraktivna, ampak so se tekmovalci vseeno dobro razporedili.

Po treh zaporednih tekmah za državno prvenstvo v balvanih na Logu, se bo sezona klasično zaključila s plezalnimi dnevi Kranja konec oktobra, kjer se bodo tekmovalci pomerili v težavnosti in (upajmo) tudi v balvanih. (napisala: Vita Lukan, Luka Štefan)

Rezultati, fotografije.

16Sep/22

Svetovni pokal 2022 (T), Edinburg (GBR)

Edinburg je gostil predzadnjo tekmo svetovnega pokala v letošnji sezoni. Plezalke in plezalci so se pomerili v težavnosti. Med majhnim številom slovenskih predstavnikov so bili tudi Luka Potočar, Vita Lukan in Domen Škofic.

Iz kvalifikacij so se v polfinale uvrstili prav si naši predstavniki. V polfinalu je najboljše plezanje uspelo Luku, ki je končal na 1. mestu, Janja Garnbret pa je bila 3. Vita in Domen sta naredila napako in se nista uvrstila v finale. Domen je bil 16., Vita pa 14.

V finalu je Luka s še enim odličnim plezanjem dokazal, da je letos upravičeno eden najboljših plezalcev. Končal je na 2. mestu, ravno tako pa je bila srebrna tudi Janja.

Sledi tekma v Jakarti. Luka je v skupnem seštevku trenutno 2. in ima še vse možnosti za zmago. Maš to, Luks!

14Sep/22

Zahodna liga 2022/23 (B), Log

V soboto, 10. 9. 2022, je v Logu potekala prva tekma Zahodne lige v novi sezoni. Tekmovanje so otvorili mlajši cicibani. Naš klub je zastopal Jakob Fonda, ki je osvojil 6. mesto.

Naslednje na vrsti so bile mlajše cicibanke, kjer sta se na svoji prvi tekmi o(Zahodne lige) odlično borili Žana Hrovat (7. mesto) in Nika Cilenšek (8. mesto). Med tekmo je prišlo tudi do težav s sistemom za vnos rezultatov, zato se je vse skupaj nekoliko zavleklo in cicibanke so na podelitev čakale slabo uro.

Pri starejših cicibanih nas je zastopal Jakob An Palovski, ki si je priplezal 17. mesto.

Kot zadnja in najštevilčnejša kategorija sobotnega dne pa so plezale starejše cicibanke. Naš klub so zastopale Gaja Kovačič (21. mesto), Jera Arh (26. mesto), Mina Tomažin (27. mesto), Pika Manfreda (30. mesto) in Iza Terseglav (36. mesto). Za nekatere od njih je bila to tudi prva prava balvanska tekma. Dekleta so se zelo potrudila in pokazala veliko odločnosti. Proti koncu tekme je začelo deževati, a se je vreme do podelitve že zjasnilo.

Vsi tekmovalci so se kljub daljšem premoru s treningi (poletne počitnice) dobro odrezali. (foto in napisala: Ela Glavač)

V nedeljo je v kategoriji mlajših deklic in dečkov tekmovalo kar 8 naših predstavnikov. Tekmo so pričeli vsi v kategoriji dečkov hkrati, torej Tibor Mohar, Rene Kokalj, Gal Justin in Izak Müller. Fantje so plezali odlično, Tibor se je s 3. mestom celo povzpel na zmagovalni oder. Naslednji naš je bil Rene, z enim preplezanim balvanom manj in 9. mestom, sledila pa sta mu Gal ter Izak na 17. in 18. mestu.

Malo kasneje, so svoje plezanje lahko pokazale Mina Budkovič, Zala Feltrin, Lara Štremfelj in Zala Soklič, ki so se vse borile čisto do konca in z uspešnim plezanjem dosegle odlične rezultate. Tokrat je bila s 7. mestom najboljša Mina, sledila ji je Lara na 16. mestu, nato pa še obe Zali (Soklič in Feltrin) z 31. ter 33. mestom.

Sledila je tekma starejših deklic in dečkov, s 6 našimi plezalci, ki so se pomerili v skoraj enakih balvanih kot njihovi predhodni kolegi. Spet so naši predstavniki stali na zmagovalnem odru, tokrat kar dvakrat! Prva sta plezala Lev Oskar Mohar, ki si je zagotovil 9. mesto in pa David Maler, ki se je z odličnim plezanjem domov vrnil z bronasto medaljo. Fantoma so se 2 uri kasneje pridružile še Maksa Tišler Močnik, Eva Zupan, Iza Jeran Pirih in Nika Pretnar, ki so po mojem mnenju kot skupinica pokazale najboljše plezanje na nedeljski tekmi. Najboljša je bila tokrat Maksa, ki se je ponosno povzpela na najvišjo stopničko na odru! Eva in Iza sta dosegli 12. ter 13. mesto, Nika pa 19.

Prijavljena je bila tudi Marija Ponikvar, a se nam zaradi poškodbe na žalost ni pridružila.

Tekme so se iz zadnje – kadetske kategorije udeležili še Ana Koselj, Nejc Jeran Pirih in pa Žiga Bertoncelj. Ana in Žiga sta pokazala, da znata vztrajati in si v zadnjih minutah s preplezanim balvanom zagotovila 3. mesto. Nejcu pa je na žalost na ključnem balvanu zmanjkalo poskusov in je zadnje pol ure poskušal preplezati balvan, ki je bil na koncu nepremagan. Z dobrim plezanjem in vztrajnostjo si je priboril 7. mesto. Plezalci so tako zaključili tekmo zahodne lige večinoma z veselimi obrazi in dvignjenimi glavami ter diplomami v rokah, sedaj pa se pripravljajo na državno prvenstvo, prav tako v Log Dragomerju, ki bo potekal v prihajajočem vikendu. (foto in napisala: Eva Puhar)

Rezultati sobota & rezultati nedelja, fotografije.

09Sep/22

Vpis novih članov za sezono 2022/23

Tudi v letošnjem letu bomo vpis novih članov izvedli preko spletnega obrazca. Povezava bo dostopna na dan vpisa, ki bo 21. septembra 2022. Objavljena bo na spletni strani in na Facebook strani. Vpisujemo samo letnike 2014-2016. Število mest bo omejeno! Vse informacije glede treningov dobite tukaj. Za vsa dodatna vprašanja nam lahko pošljete elektronsko pošto ().

V primeru, da se sprosti kakšno mesto v skupini, je možen tudi vpis starejših. Starejše otroke lahko vpišete na čakalno listo – obvestili vas bomo, če oz. ko se bo mesto sprostilo.

 Število mest bo omejeno!

05Sep/22

Svetovni pokal 2022 (T), Koper (SLO)

Slovenija je tudi letos gostila tekmo svetovnega pokala v težavnosti. Med 2. in 3. septembrom se je v Kopru zbrala svetovna plezalna smetana. Nova plezalna stena v Kopru je zamenjala Kranjsko.

Koper (SLO), 03 September 2022: Men’s Lead Final during the IFSC Climbing World Cup 2022 in Koper (SLO). © Dimitris Tosidis / IFSC. This photo is for editorial use only. For any additional use please contact

Iz petkovih kvalifikacij se je v večerni polfinale uvrstilo 11 slovenskih tekmovalcev. Med njimi so bili tudi Vita Lukan pri ženskah ter Domen Škofic in Luka Potočar pri moških. Matic Kotar je bil v kvalifikacijah 40. Zvečer se je zbrala kar lepa množica ljudi, ki je pospremila najboljše tekmovalce. Domen je bil 20. in končal tekmovanje. Ravno tako je tudi Vita zaključila v polfinalu, in sicer na 10. mestu. Luka je spet plezal odlično in v kvalifikacijah končal na 3. mestu.

Za sobotni finale se je zbrala ogromna množica, ki je pripravila odlično vzdušje. Z velikim veseljem smo pričakali nastop Luka, ki je spet plezal odlično. Na koncu je tudi z malo sreče ZMAGAL. To je bila njegova prva zmaga v svetovnem pokalu! Noro! Pri ženskah je po napaki Janje Garnbret, zmagala Japonka Ai Mori. Janja je bila odlična 2.

Čestitke vsem, še posebej Luku!

01Sep/22

Svetovno mladinsko prvenstvo 2022 (T, B, H), Dallas (ZDA)

Med 22. in 31. avgustom je v Dallasu v Združenih državah, potekalo svetovno mladinsko prvenstvo. Mladi tekmovalci so tekmovali v vseh treh disciplinah: balvanih, hitrosti in težavnosti. Med predstavniki slovenske mladinske reprezentance sta bila tudi Tinka Rakar (U16) in Gorazd Jurekovič (U18).

V balvanih je Tinka ostala v polfinalu in bila na koncu 12. Gorazd je končal že v kvalifikacijah in je bil 21. V težavnosti sta tako Gorazd kot Tinka, končala v polfinalu na 19. mestu. Za mlada tekmovalca sta to dobra rezultata, saj je to le svetovno prvenstvo. Čestitke!

Najboljše slovenske uvrstitve sta dosegla Lovro Črep (U20), ki je bil 3. v težavnost, ter Sara Čopar (U18). Sara je bila 2. v težavnost in 1. balvanih. Neverjetni dosežki!