17Dec/22

Zahodna liga 2022/23 (T), Šenčur

V nedeljo, 11. 12. 2022, je v Šenčurju potekala tekma Zahodne lige pod organizacijo AO Kranj. S tekmovanjem so pričeli mlajši cicibani in cicibanke, vsak je plezal dve smeri. Med mlajšimi cicibankami se je najbolje odrezala Žena Hrovat, ki je dosegla 14. mesto. 23. mesto je dosegla Iva MIkanovič, za katero je bila to prva tekma. Takoj za njo, pa se je na 24. mesto povzpela Nika Cilenšek. Med mlajšimi cicibani je nastopil Jakob Fonda in si priplezal 7. mesto.

Naslednji so plezali starejši cicibani in starejše cicibanke. Med najboljšimi je bila Naja Pretnar, ki je dosegla 6. mesto. 19. in 20. mesto sta zasedli Pika Manfreda in Gaja Kovačič. 26. je bila Jera Arh, 40. pa Mina Tomažin. Za Mio Vertačnik (56. mesto) in Izo Terseglav (58. mesto) je bila to prva tekma na Zahodni ligi. Starejših cicibank je bilo kar 62, zato se je tekmovanje nekoliko zavleklo.

Pri starejših cicibanih pa sta nas je zastopala Jakob An Pavlovski, ki si je priplezal 25. mesto in Matevž Višnar, ki se je uvrstil na 33. mesto.

Po zelo kratkem premoru za sodnike in varovalce, se je pričelo tekmovanje mlajših deklic in mlajših dečkov. Med mlajšimi deklicami so tekmovale Lara Štremfelj (13. mesto), Feltrin Zala (27. mesto), Julija Rozman (37. mesto) ter Daša Dežman (61. mesto). Pri tej kategoriji je bila dekletom ena smer lahka, druga pa jim je delala kar nekaj preglavic.

Med mlajšimi dečki smo dobili prvo medaljo ta dan, priplezal jo je Rene Kokalj, ki je dosegel 2. mesto. Tibor Mohar pa je za las zgrešil 3. mesto in se uvrstil na 4. 12. mesto je zasedel Jakob Kovačič.

Tudi med starejšimi deklicami smo videli stopničke. Maksa Tišler Močnik si je priplezala 2. mesto, pri obeh smereh je priplezala do vrha. 6. in 7. mesto sta dosegli Eva Zupan in Marija Ponikvar. 12. mesto je zasedla Nika Pretnar, 14. pa Iza Jeran Pirih.

2. mesto je dosegel tudi Lev Oskar Mohor v kategoriji starejših dečkov. David Maler pa je pristal na 12. mestu. V kategoriji jih je bilo 22, plezali pa so isti smeri kot kadeti.

V kategoriji kadetinj je bila naša edina predstavnica Ana Koselj, ki je s preplezano eno smerjo do vrha, pristala na 4. mestu.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za dosežke! (foto in napisala: Tanja Železnik)

Rezultati, foto.

25Okt/22

Državno prvenstvo 2022 (T), Kranj

Tretja tekma in hkrati zadnja za državno prvenstvo v težavnosten plezanju za to sezono, je potekala v Kranju. V dopoldanskem času so s kvalifikacijam pričele srednje kategorije. Naš klub je zastopalo šest članov.

Vsi naši člani so odlično opravili s kvalifikacijami ter se uvrstili v popoldanski finale. S finalom so pričeli kadeti in kadetinje. Pri kadetih je Gorazd Jurekovič, z ne najboljšim plezanjem, zasedel 2. mesto. Finalni nastop se ni najbolje posrečil Taneju Cerarju Božiču, ki je zasedel 6. mesto.

S tekmovanjem so nadaljevali starejši dečki in deklice. Med dečki je Nejc Jeran Pirih s slabšim plezanjem zasedel 7. mesto. Pri dekletih je Tinka Rakar tih pod vrhom naredila napako, ki jo je stala zmage. Zasedla je 2. mesto. Na stopničkah ji je družbo delala še ena naša plezalka Maksa Tišler Močnik, ki je zasedla 3. mesto. Imeli smo še tretjo predstavnico v finalu Ano Koselj, ki ja zasedla 6. mesto.

Vsi rezultati, fotografije.

To je bila zadnja tekma letošnje sezone. Naši tekmovalci so dosegli odlične skupne rezultate.

Pri starejših deklicah je skupno zmagala Tinka Rakar, Maksa Tišler Močnik je zasedla 4. mesto, Ana Koselj pa 8. mesto.
V kategoriji strešjih dečkov je Nejc Jeran Pirih zasedel skupno 5. mesto.
Pri kadetih je Gorazd Jurekovič skupno zasedel odlično 2.mesto, Tanej Cerar Božič pa 6. mesto.

Čestitke!
(napisal: Luka Štefan)

25Okt/22

Svetovni pokal 2022 (B&T), Morioka, Iwate (JPN)

Med 20. in 22. oktobrom je na Japonskem potekala tekma svetovnega pokala. V bistvu je bila to tekma na kateri se je preizkusil novi format tekmovanja v kombinaciji, ki bo na sporedu na olimpijskih igrah v Parizu. Tekmuje se v balvanih in težavnosti. Več o pravilih za ta novi sistem si lahko preberete v IFSC pravilih (str.64, 2022_IFSC_Rules_201.pdf (ifsc-climbing.org)). Tokrat je v deželo vzhajajočega sonca odpotovala majhna slovenska delegacija, v kateri pa je bila tudi Vita Lukan.

Tekmovanje se je začelo s kvalifikacijami v balvanih in kasneje še v težavnosti. Vita je na žalost ostala v kvalifikacijah in to na 22. mestu. Naslednji dan smo naprej lahko spremljali polfinale v balvanih in težavnosti, kasneje pa še finale v balvanih in težavnosti. Najbolje so se odrezali japonski predstavniki, ki so bili tudi najštevilčnejši. V finalu so imeli kar 9 tekmovalcev, pobrali pa so tudi obe zlati medalji. Odlično je plezala slovenska predstavnica Mia Krampl, ki je na koncu končala na 6. mestu.

10Okt/22

Svetovni pokal 2022 (T), Džakarta (INA)

Med 24. in 26. septembrom je v Džakarti potekalo še zadnje letošnje tekmovanje svetovnega pokala. Plezalke in plezalci so se pomerili v težavnosti. V oddaljeno destinacijo je odpotovalo samo pet slovenskih predstavnikov. Med njimi sta bila tudi Luka Potočar in Vita Lukan.

V kvalifikacijah ni bilo težav in vsi naši plezalci so se uspešno uvrstili v polfinale. V polfinalu so bile smeri nekoliko težje in Milan Preskar je zaključil tekmovanje na 17. mestu. Vsi ostali so se uvrstili v finale.

Glede na prejšnje tekme smo pričakovali, da se bo Luka tudi tokrat potegoval za stopničke, vendar se ni izšlo. Končal je na 7. mestu, kar pa je bilo na koncu dovolj za skupno zmago v svetovnem pokalu v težavnosti! Bravo Luka! Super zaključek celotne sezone! Čestitke! Zmagal je Japonec Ao Yurikusa, drugi je bil še en Japonec, Masahiro Higuchi in tretji legenda, Nemec Sebastian Halenke.

Pri ženskah smo po tihem upali, da bo Viti uspelo super plezanje in se bo zavihtela na stopničke, pa ji je tudi tokrat zmanjkalo čisto malo. Končala je na 6. mestu. Če je v polfinalu Mia Krampl za las ujela finale, pa je v finalu pokazala odlično plezanje in stopila na stopničke z bronasto kolajno okrog vratu. Druga je bila Korejka Seo Chaehyun in prva, nihče drug kot Janja Garnbret.

Vita je skupno končala sezono v težavnosti na 9. mestu, Domen Škofic na 17. mestu, Matic Kotar pa na 109. mestu (nastopil je samo na dveh tekmah).

Čestitke vsem za sezono in verjamemo, da bo naslednja še boljša!

10Okt/22

Sejem rabljene plezalne opreme

V ŠPO-ju, smo se odločili prirediti mini sejem rabljene plezalne opreme, saj verjamemo, da imate doma kakšne premajhne plezalke/pas ali pa bi otroku najraje kupili rabljeno opremo, ker jo hitro preraste. 🙃

🗓🕑 Sejem bo potekal 14. oktobra v gimnastični telovadnici med 15:00 in 18:30.

Če pa se opreme želite le znebiti, jo prinesite (oz. jo prinese otrok) na trening do 13. oktobra in jo izročite trenerju. 

Oprema (plezalni pas, plezalke ali magnezij vrečka) naj bo v PROZORNI vrečki na kateri imate napisano otrokovo IME in PRIIMEKOZNAKA VELIKOSTI OPREME in CENA

Po koncu sejma na treningu prejmete denar ali pa opremo, v primeru, da ni bila prodana. 

Se vidimo!😃