18Sep/23

Prijavnica za vpis novih članov za sezono 2023/24

Vsa mesta so zapolnjena!

Na žalost je na začetku prišlo do napake na gostujočem strežniku, vendar so napako hitro odpravili. Za napako se opravičujemo.

Vse prijavljene bodo kontaktirali trenerji.

Vpis novih članov!

Tudi v letošnjem letu bomo vpis novih članov izvedli preko spletnega obrazca.

Vpisujemo samo letnike 2015-2017.

Število mest je omejeno!

Vse informacije glede treningov dobite tukaj. Za vsa dodatna vprašanja nam lahko pošljete elektronsko pošto ().

V primeru, da se sprosti kakšno mesto v skupini, je možen tudi vpis starejših. Starejše otroke lahko vpišete na čakalno listo – obvestili vas bomo, če oz. ko se bo mesto sprostilo.

Lep večer!

17Sep/23

Vpis novih članov za sezono 2023/24

Tudi v letošnjem letu bomo vpis novih članov izvedli preko spletnega obrazca. Povezava bo dostopna na dan vpisa, ki bo 18. septembra 2023 ob 20h. Objavljena bo na spletni strani in na Facebook strani. Vpisujemo samo letnike 2015-2017. Število mest bo omejeno! Vse informacije glede treningov dobite tukaj. Za vsa dodatna vprašanja nam lahko pošljete elektronsko pošto ().

V primeru, da se sprosti kakšno mesto v skupini, je možen tudi vpis starejših. Starejše otroke lahko vpišete na čakalno listo – obvestili vas bomo, če oz. ko se bo mesto sprostilo.

 Število mest bo omejeno!

12Sep/23

Svetovni pokal 2023 (T), Koper (SLO)

V Kopru je potekala tekma svetovnega pokala v težavnosti. Edina tekma svetovnega pokala na domačih tleh. Priložnost za dokazovanje pred domačo publiko je dobilo 9 tekmovalcev in kar 12 tekmovalk. Med njimi so bili tudi lanski zmagovalec Luka Potočar, Vita Lukan in debitant v svetovnem pokalu Gorazd Jurekovič.

V polfinale se je uvrstilo 7 naših ženskih predstavnic in 3 moški predstavniki. Gorazd je svojo prvo tekmo svetovnega pokala končal na 42. mestu. Obisk petkovega polfinala ni bil pretiran, vseeno pa smo gledalci pripravili prijetno vzdušje. Vita je plezala dobro in se s 5. mestom uvrstila v finale. Luka je končal na 7. mestu in se ravno tako uvrstil v finale.

Sobotni večer je bil namenjen velikemu finalu. V norem vzdušju je pri ženskah najbolje plezala Janja Garnbret (SLO), pri moških pa Sorato Anraku (JPN). Oba sta edina priplezala do vrha. Luka se je v finalno smer podal premalo odločno in končal na 8. mestu. Veliko bolj odločno se je smeri lotila Vita in si priplezala bronasto medaljo! Odlično!

Čestitke vsem!

06Sep/23

Rock Master Arco 2023

V legendarnem Arcu se je tudi letos zgodilo malo drugačno tekmovanje v športnem plezanju. Do sedaj so se tekmovalci pomerili v dveh disciplinah: balvanih in duelu v težavnosti. Letos so se pomerili samo v duelu. Tekmovalo je 8 povabljenih plezalk in 8 povabljenih plezalcev. Med njimi sta bili tudi Vita Lukan in Janja Garnbret.

Tekmovanje je potekalo na izpadanje oz. na turnirski način. Vita se je v prvem kolu pomerila z Američanko Brooke Raboutou in izgubila. Janja je najprej premagala Natsuki Tanii, potem Hanna Meul in v finalu še Brooke. 3. je bila Jessica Pilz.

Pri moških je bil 3. domačin Michael Piccolruaz. V finalu sta se borila dve plezalni legendi: Adam Ondra in Jakob Schubert. Zmagal je Adam.

05Sep/23

Svetovno mladinsko prvenstvo 2023 (T, B, H), Seul (KOR)

V Koreji je potekalo svetovno mladinsko prvenstvo. Nastopili so tekmovalci iz kar 45 različnih držav, med njimi tudi iz Slovenije. Izmed desetih članov mladinske reprezentance sta nastopila tudi Tinka Rakar (U18) in Gorazd Jurekovič (U18). Nastopila sta v balvanih in težavnosti.

Tinka je odplezala dobro in končala na 12. (balvani) in 19. mestu (težavnost). Gorazd je kljub slabšemu plezanju zasedel 9. (balvani) in 18. mesto (težavnost).

Čestitke!

20Avg/23

Svetovno prvenstvo 2023 (T, B, H), Bern (SUI)

Letošnje težko pričakovano svetovno prvenstvo je bilo v Švicarskem Bernu. Na prvenstvu se je tekmovalo za prvih 10 vstopnic za olimpijske igre (najboljša hitrostna plezalca in plezalki ter najboljši trije v olimpijskem formatu balvani&težavnost, moški in ženske). Na prvenstvo sta v sklopu Slovenske članske reprezentance odpotovala tudi Luka Potočar in Vita Lukan. Oba sta se borila v balvanih, težavnosti in kombinaciji balvani-težavnost.

V balvanih je Luka končal na 37., Vita pa na 49. mestu. V njuni primarni disciplini težavnosti se je Vita uvrstila v polfinale, Luku pa se je nastop ponesrečil in je končal na 33. mestu. To je pomenilo, da se ne bo boril v kombinaciji in za vstopnico na olimpijske igre. V polfinalu je Vita končala na 10. mestu in se ni uvrstila v finale. Kljub temu se je uvrstila v tekmovanje kombinacije.

V kombinaciji se je od tekmovanja poslovila v polfinalu in končala na 17. mestu.

Od Slovenskih predstavnikov je bila po pričakovanjih najboljša Janja Garnbret. V posameznih disciplinah je bila 1. v balvanih, 2. v težavnosti in 1. v kombinaciji, ter se je že uvrstila na olimpijske igre. Pri moških na žalost nismo imeli razpoloženih predstavnikov.

8. in 9. septembra se vidimo v Kopru, kjer se bo nadaljeval svetovni pokal v težavnosti!

20Avg/23

Svetovni pokal 2023 (T), Briançon (FRA)

Zadnja tekma svetovnega pokala pred svetovnim prvenstvom je bila v Briançonu. Na njej sta nastopila tudi Vita Lukan in Luka Potočar. Nekaj najboljših tekmovalk in tekmovalcev je tekmo izpustilo zaradi priprav na prihajajoče svetovno prvenstvo v Bernu. Med njimi je bila tudi najboljša na svetu – Janja Garnbret.

Tako Luka kot Vita sta se uspešno uvrstila v polfinale. V polfinalu je Luka plezal slabo in končal na 19. mestu. Vita je plezala solidno in se s 6. mestom uvrstila v finale. V finalu je z odličnim plezanjem končala na najvišji stopnički!

To je bila njena prva zmaga v svetovnem pokalu! Bravo Vita!

14Jul/23

Svetovni pokal 2023 (T), Chamonix (FRA)

Finale! Vita Lukan in Luka Potočar sta se v Chamonixu uvrstila v finale. Počasno stopnjevanje forme in prišel je finale. Vita bi lahko pridobila še kakšno mesto, ampak je ob skoku nerodno prijela z rokami in končala na 7. mestu. Luka je ravno tako končal na 7. mestu.

Z velikim veseljem pričakujemo novo tekmo v Franciji – legendarni Briançon. Mata to!

Foto: Jan Virt / IFSC