Začetni tečaj plezanja, 2023

Začetni tečaj športnega plezanja je namenjen vsem starejšim od 15 let, ki želite spoznati varno plezanje na umetnih in naravnih stenah. Tudi za tiste, ki ste se s plezanjem že srečali in želite znanje nadgraditi oziroma se naučiti pravilnih postopkov. Spoznali boste plezalno opremo, osnovne plezalne tehnike, pravilno varovanje, osnovne vozle in še in še. Vsak tečajnik bo ob zaključku pridobil naziv pripravnik športnega plezanja, ki je potreben za samostojno plezanje v plezališčih in za pridobitev naziva Športni plezalec pri Komisiji za Športno plezanje.

Poteka vsak torek, od 31. januarja 2023 naprej, v Osnovni šoli A. T. Linharta Radovljica. Nekajkrat se bo plezalo tudi v trenažnem centru Podvin, Plezalnem ranču in kakšnem drugem plezalnem centru. V toplejših mesecih tudi zunaj v bližnjih plezališčih. Tečaj poteka 2 uri (od 19. do 21. ure) na teden, skupaj 40 ur in stane 250 €. V ceno je všteto članstvo v Planinskem društvu Radovljica, niso pa všteti posamezni obiski centrov in stroški povezani s tem.

Število mest je omejeno.

Priporočena oprema so plezalke, športna oprema, plezalni pas in vrečka za magnezij. Vrvi, vponke in varovala bomo zagotovili mi.

Tečaj vodi Krištof Frelih (, 041 533 975).

Podroben plan poteka šole bo predstavljen na uvodnem predavanju. Lepo vabljeni!