V soboto, 16. 11. so se v Kopru zbrali plezalci različnih starosti, da bi si priplezali vstopnico za finale tekmovanja AdidasRockstars, ki bo v Stuttgart-u. Tekmovanja so se udeležili tudi naši tekmovalci. Vseh tekmovalcev je bilo kar 455, od tega kar 26 naših. Balvani so imeli različne stopnje težavnosti – od zelo lahkega (= faktor 1) do zelo težkega (= faktor 4). Točkovanje je veljalo za vsak balvan posebej in je bil določen glede na težavnostno stopnjo in število vrhov. Lahek balvan je bil vreden 100 točk – če vrh dosežeta dva plezalca, vsak prejme 50 točk. Če vrh dosežejo štirje plezalci, vsak prejme 25 točk.

Najprej so se pomerili najmlajši (Otroški Jam, 8-10 let). Na razpolago je bilo 30 balvanov, časa za plezanje pa dve uri. V tej kategoriji smo imeli samo tri tekmovalke. Zmagala sta Marko Lipanje in Laura Čepon. Marija Ponikvar je bila najboljša od naših in se je uvrstila na 18. mesto. 22. je bila Iza Jeran Pirih in 24. Zarja Jesenko.

V drugi kategoriji poimenovani Mladinski Jam (11-13 let), smo imeli kar 11 tekmovalcev. Pri fantih je najbolje plezal Gorazd Jurekovič, ki je tudi zmagal. Z njim je na tretji stopnički stal še naš Tanej Cerar Božič. Na 23. mestu je končal Nejc Jeran Pirih, 31. Dan Novak in 32. Matjaž Grilc.

Pri puncah je od naših najbolje nastopila Lina Laharnar, ki je bila 12. Zmagala je Lina Funa. Ostale naše so se uvrstile takole: 17. Pavla Ponikvar, 26. Eva Glavač, 31. Maksa Tišler Močnik, 36. Zala Reberšak in 38. Danaja Jesenko.

Pri zadnjih dveh kategorijah (Open Jam, 14+) smo dobili še ene stopničke. Pri ženskah je si je Eva Puhar delila 1. mesto skupaj z Lucijo Tarkuš. Prvotno je zmagala Jenny Lavarda, pri kateri pa se je izkazalo, da je goljufala. Ostale naše so se uvrstile: 16. Maja Arnež, 25. Tanja Železnik, 27. Hana Humerca in 28. Nina Železnik.

Pri moških je najbolje plezal Jure primc, ki je bil 10., 18. je bil Jan Ulčar, 25. Nejc Skumavec in 60. Žiga Bertoncelj. Zmagal je Žiga Zajc.

Zmagovalci se bodo pomerili v finalu, ki bo v Stuttgart-u. Čestitke!

Rezultati. (foto: https://www.facebook.com/adidasrockstars/ )

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.