Svetovno prvenstvo je bilo najuspešnejše do zdaj. Slovenska reprezentanca pod vodstvom selektorja Gorazda Hrena in trenerjev Luke Fonda in Urha Čehovina se domov vrača s štirimi odličji, eno olimpijsko normo in vrsto drugih vrhunskih rezultatov. Na prvenstvu je slovenske barve zastopalo 13 članov slovenske reprezentance, za olimpijsko normo pa se je potegovalo 7 kombinatorcev.

Največje čestitke gredo Janji Garnbret (Šaleški AO), ki je edina v zgodovini tega športa, ki je na istem svetovnem prvenstvu osvojila naslov svetovne prvakinje v treh različnih disciplinah, hkrati pa je tudi edina med slovenskimi športniki, ki je na enem svetovnem prvenstvu osvojila tri zlate medalje. Uspeh Janje je dopolnila Mia Krampl (AO PD Kranj), ki si je priplezala naslov svetovne podprvakinje v težavnosti.

Poleg Janje so v kvalifikacijah kombinacije nastopi še: Mia Krampl, ki si je priplezala 14. mesto, Jernej Kruder (ŠPO PD Celje Matica) in Vita Lukan (ŠPO PD Radovljica) sta se uvrstila na 16. in Lučka Rakovec (PK FA) na 17. mesto.

V težavnosti so Vita Lukan, Lučka Rakovec, Domen Škofic (ŠPO PD Radovljica), Tjaša Kalan (AO PD Kranj) in Martin Berganta (PK Škofja Loka) dosegli 7., 9., 10., 12. in 20. mesto. Luka Potočar (ŠPO PD Radovljica) je bil 27., Mina Markovič (ŠPK Plus) pa 46.

V balvanih je med moškimi najvišje posegel Jernej Kruder z 10. mestom. Lučka Rakovec, Urška Repušič in Mia Krampl so si priplezale 12., 15. in 17. mesto, Anže Peharc je bil 21. Gregor Vezonik (AK Ravne) dosegel 39. mesto.

Iskrene čestitke vsem tekmovalcem! Ponosni smo na vas!

Foto: Manca Ogrin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.