Prvi dan državnega tekmovanja (sobota) v Šmartnem je bil rezerviran za srednje in starejše kategorije. Tekmovanje se je začelo s kadetskimi kategorijami, v katerih smo imeli štiri tekmovalce. Najbolje sta se odrezala Luka Potočar in Vita Lukan. Luka je tako kvalifikacijsko kot finalno smer preplezal do vrha. Ker sta z dvema vrhovoma tekmovanje zaključila dva plezalca je o zmagovalcu odločal čas plezanja. Na srečo je bil Luka hitrejši ter si tako zagotovil zmago. Dobro je plezala tudi Vita in tekmovanje zaključila na 2. mestu.

V članski konkurenci smo imeli štiri predstavnike, od katerih so se trije uvrstili v finale. Postavitev kvalifikacijski in finalnih smeri tokrat žal ni bila posrečena. Pri članih je kvalifikacijsko smer splezalo kar osem plezalcev, med njimi tudi Domen Škofic in Luka Potočar. V finale se je uvrstila tudi Vita Lukan. Tudi finalna članska smer je bila bistveno prelahka, saj je vrh doseglo kar pet plezalcev. Tako sta Domen in Luka zaključila na 4. in 10. mestu. Finalni nastop se žal ni posrečil niti Viti, ki je tekmovanje zaključila na 7. mestu. (napisal: Domen Švab)

Pri starejših deklicah sta za ŠPO plezali Lara Nikolič in Nina Grošelj, vendar se nista uvrstili v finale. Prva je zasedla 25., druga pa 27. mesto.

Nedelja je bila namenjena mlajšim kategorijam. Najprej so s tekmovanjem pričeli cicibani in cicibanke. Tokrat pri cicibankah zaradi že zasluženih počitnic nismo imeli nobene tekmovalke. Tako, da smo pesti stiskali samo za Gorazda Jurekoviča. Po prvi smeri s svojim plezanjem ni bil zadovoljen, vendar je v drugi smeri svoj rezultat zelo popravil in zasedel odlično 2. mesto.

S tekmovanjem so nadaljevali mlajši dečki in deklice. Jan Ulčar je po napaki v prvi smeri, drugo smer od plezal veliko bolje in na koncu zadel 10. mesto. Pri dekletih sta Hana Humerca in Maja Arnež v prvi smeri prišli do istega oprimka in še veliko drugih deklet. V drugi smeri so se dekleta bolje razporedila, Hana je zasedla 7. mesto Maja pa 17.

Tokrat postavljali niso postavili najboljših smeri. Preveč je bilo delitev mest.
Ker je naslednja tekma šele v jesenskem delu imamo sedaj mesec dni zasluženih počitnic. (napisal: Luka Štefan)

cicibani (M-U12)

2. Gorazd Jurekovič

ml. deklice (Z-U14)

7. Hana Humerca
17. Maja Arnež

ml. dečki (M-U14)

10. Jan Ulčar

st. deklice (Z-U16)

25. Lara Nikolič
27. Nina Grošelj

kadetinje (Z-U18)

2. Vita Lukan

kadeti (M-U18)

1. Luka Potočar

članice (Z-SEN)

7. Vita Lukan

člani (M-SEN)

4. Domen Škofic
10. Luka Potočar
16. Igor Primc

Rezultati in Galerija.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.