Pretekli vikend je v Šmartnem pri Litiji potekala druga tekma državnega prvenstva za mlajše in srednje kategorije, ter prva za starejše.

Na že tradicionalno soparno soboto, so se najprej med seboj pomerili starejši dečki/deklice ter kadeti/kadetinje. Naši predstavnici pri starejših deklicah sta bili Hana Humerca in Eva Puhar. Po solidnem plezanju v kvalifikacijski smeri sta se z enako višino in 5. mestom uvrstili v finale. Dobro sta odplezali tudi finalno smer in se uvrstili na 5. (Hana) in 6. (Eva) mesto. Pri kadetinjah sta plezali Nina Grošelj in Lara Nikolič ter zasedli 11. in 12. mesto. Pri kadetih nas je zastopal Luka Potočar. Z dvema vrhoma je vknjižil novo zmago in utrdil vodilno pozicijo v skupnem seštevku.

Popoldne so nastopile še starejše kategorije. Radovljičani so se tokrat odrezali res vrhunsko. Pri članih se je zmage v večernem finalu veselil Domen Škofic, drugo višino finala pa je dosegel Luka Potočar, za katerega so to prve stopničke v članski konkurenci. Prav tako je pri članicah odlično nastopila Vita Lukan, ki je tekmovanje tako v članski kot mladinski kategoriji zaključila takoj za zaenkrat nepremagljivo Janjo Garnbret.

Pri takšnih uspehih naših plezalcev se res lahko veselimo nadaljevanja državnega prvenstva še bolj pa pričetka svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, ki se bo začel že čez slabe štiri tedne v švicarskem Villarsu.
(napisal: Domen Švab)

Po starejših in srednjih kategorijah se je v Šmartnem odvilo še tekmovanje za mlajše kategorije.

V kategoriji mlajših dečkov smo imeli štiri predstavnike. Najbolje se je odrezal Gorazd Jurekovič, ki je v obeh smereh s plezanjem zaključil tik pod vrhom, zasedel je 6. mesto. Nejc Skumavec je v drugi smeri naredil manjšo napako ter tekmovanje zaključil na 9. mestu. Za Taneja Cerarja Božiča je bila to prva tekma državnega prvenstva, zasedel je 13. mesto. Jan Ulčar je že v prvi smeri naredil veliko napako, ki ga je stala boljšega rezultata kot je 18. mesto.

Pri mlajših deklicah je v prvi smeri kar 10 deklic doseglo vrh smeri. Naši plezalki Maja Arnež in Klara Škutelj sta plezanje v prvi smeri zaključili dva, oziroma tri gibe pod vrhom. Eli Glavač se plezanje v prvi smer ni najbolje posrečilo. Druga smer je bila veliko težja in so imele deklice kar nekaj težav. Na koncu je Maja zadela 18. , Klara 20. ter Ela 21. mesto.

V državnem prvenstvu nas že čez 14 dni čaka nova tekma. Tokrat so na sporedu bolderji v Logu.
(napisal:Luka Štefan)

Fotografije so v FB galeriji., rezultati pa tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.