Pretekli vikend je v Kamniku potekalo drugo tekmovanje za državno prvenstvo v balvanskem plezanju. Tokrat le za mlajše in srednje kategorije.

Sobotne kvalifikacije so začeli starejši dečki in starejše deklice. Na zelo nizki balvanski steni je bila postavitev balvanov primerna. Pri starejših deklicah sta se najbolje odrezali Eva Puhar in Hana Humerca, ki sta se s 1. in 5. mestom uvrstili v finale. Maja Arnež in Klara Škutelj sta tekmovanje zaključili na 13. in 19. mestu. Pri starejših dečkih so nas zastopali trije predstavniki. Najbližje finalnemu nastopu je bil Tanej Cerar Božič, ki je zasedel 8. mesto, dobro sta plezala tudi Nejc Skumavec (15.), Žiga Bertoncelj (20.) in Jan Ulčar (21.). V popoldanskem finalu je pred “nepregledno množico gledalcev” Eva, kljub nekoliko lažji postavitvi, uspela ohraniti prvo mesto po kvalifikacijah in tako vknjižila novo zmago v balvanskem delu prvenstva. Hana je prav tako zadržala 5. mesto iz kvalifikacij. (napisal: Domen Švab)

V nedeljo so nastopile še mlajše kategorije. V kategoriji mlajših dečkov je Gorazd Jurekovič preplezal vse balvane, ker dva balvana ni preplezal v prvo je zasedel 4. mesto. Odlično je plezal tudi Nejc Jeran Pirih, preplezal je sedem balvanov ter zasedel 10. mesto.

Pri mlajših deklicah je Lina Laharnar zasedla 12. mesto, preplezala je šest balvanov. Ela Glavač je zasedla 19. mesto s preplezanimi štirimi balvani.

Naslednja tekma za državno prvenstvo je na sporedu 9. in 10. novembra v Tržiču, tokrat v težavnosti. (napisal: Luka Štefan)

Rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.