Pa ste zvesti bralci naše kolumne le dočakali poročilo famozne kombinacije v športnem plezanju. Prve takega formata v zgodovini slovenskega plezanja 😊 Vse skupaj se je odvilo v Celju, kjer stoji tudi edina stena za hitrostno plezanje v Sloveniji. Organizatorji so se izjemno potrudili, saj so v Celju na sproti dvorane postavili tudi vrhunsko samostoječo balvansko steno, na kateri se je odvil balvanski del tekmovanja. Pri tej steni naj bi baje imel prste vmes tudi naš trener Domen Švab, rezident levega kontejnerja za steno… Take so vsaj govorice.

Pa nadaljujmo s tekmovalnim delom poročila. Že v petek popoldne so kvalifikacije imeli člani in članice. Pomerili so se v hitrosti in balvanih, v soboto pa še v težavnostni smeri. Vsi naši člani (Vita Lukan, Domen Škofic in Luka Potočar) so se uvrstili v nedeljski finale.

Pri srednjih in mlajših kategorijah je tekmovanje potekalo v nekoliko prirejenem formatu in sicer brez finala. Pri mlajših dečkih je vse 3 discipline odlično odplezal Gorazd Jurekovič, ki si je z zmago v težavnosti ter drugim mestom v balvanih in hitrosti zagotovil odlično 2. mesto. Dobro je nastopala tudi Lina Laharnar, ki je končala na 8. mestu, najbolje pa je odplezala težavnost, kjer je dosegla 4. višino. Pri mlajših deklicah nas je zastopala še Ela Glavač, ki je kombinacijo zaključila na 15. mestu.

Tudi pri starejših deklicah smo imeli stopničke v skupni razvrstitvi. Za 3. mesto v kombinaciji je poskrbela Eva Puhar, ki sta ji odlično uspela hitrost (2. mesto) ter balvani (2. mesto). Tik za stopničkam je na 4. mestu pristala Hana Humerca. Najbolje se je odrezala v težavnosti (3. mesto) in hitrosti (3. mesto). Maja Arnež je končala na 11. mestu, Klara Škutelj pa na 19.

Starejši dečki so se razvrstili od 12. do 14. mesta. Med našimi je bil najboljši Tanej Cerar Božič (12. mesto), sledila sta mu Nejc Skumavec (13. mesto) ter Jan Ulčar (14. mesto).

V nedeljo je bil na sporedu še članski finale. Kot rečeno je bilo to prvo tekmovanje v Sloveniji, kjer se je izvedel enak format tekmovanja, kot se bo izvedel na Olimpijskih igrah 2020 v Tokyu. Naši predstavniki se na hitrostnem delu tekmovanja niso najbolje odrezali. Še najboljši je bil Luka Potočar, ki je dosegel 4. čas. Je pa za to Vita Lukan najbolje odplezala balvanski del in premagala celo nepremagljivo Janjo Garnbret. Težavnost je odlično odplezal tudi Domen Škofic, ki je bil prav tako najboljši v tem delu tekmovanja. Kombinacija se je končala z zmago Janje Garnbret (Saleški AO) ter domačina Jerneja Krudra (ŠPO Celje). Domen si je s težavnostnim nastopom priplezal 2. mesto, Vitin odličen balvanski nastop pa ji je prinesel bronasto kolajno. Luka je zaključil na 6. mestu.

Tridnevno dogajanje v Celju je bilo zelo zanimivo, še posebej za naše trenerje, predstavnike upravnega odbora ter nekatere starše, ki so vikend preživeli kar v Celju ter se v večernih urah družili ter spili kakšno pivo (preveč) 😊 Vsi skupaj upamo na ponovno organizacijo kombinacije v letu 2020, ko bomo tak format lahko spremljali tudi na Olimpijskih igrah. (napisal: Domen Švab)

Rezultati kombinacije in fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.