V soboto, 1. 6. se je v Škofji Loki odvilo prvo tekmovanje za državno prvenstvo v težavnosti. Tako kot običajno smo bili prvi dan deležni tekmovanju srednjih in starejših kategorij. Pri starejših deklicah so nas zastopale Maja Arnež, Hana Humerca in Eva Puhar. Tako Maji kot Hani se ni uspelo uvrstiti v finale. Tekmovanje sta končali na 15. in 8. mestu. Eva pa je s solidnim plezanjem v finalu na kuncu zasedla 4. mesto. Tudi pri starejših dečkih smo tokrat imeli predstavnika v finalu. Kvalifikacije je odlično odplezal Tanej Cerar Božič. Finale se mu na žalost ni posrečilo, po napaki je tekmovanje končal na 8. mestu. Poleg Taneja sta plezala še Nejc Skumavec, ki je dosegel 10. mesto ter Jan Ulčar, ki je tekmovanje zaključil na 17. mestu.

Pri članih smo imeli 3 predstavnike. Kvalifikacije je odlično odplezal Luka Potočar, ki je vpel vrh smeri, prav tako pa sta se v finale uvrstila Domen Škofic in Vita Lukan. Finale se našim predstavnikom ni najbolje posrečil. Luka je že v štartu smeri storil napako ter zaključil na 8. mestu, Domen in Vita pa sta zaključila tik pod odrom za zmagovalce na 4. mestu. Zmagala sta Martin Bergant (PK Škofja Loka) in Janja Garnbret (Saleški AO). (napisal: Domen Švab)

nedeljo so se na Škofjeloški plezalni steni pomirile še mlajše kategorije.

V močni konkurenci je v kategoriji mlajših dečkov, Gorazd Jurekovič z dvema vrhovoma premagal vse, ter s tem pokazal, da je v odlični formi. Dobro je plezal Nejc Jeran Pirih, ki je zasedel 12. mesto, zanj je bila to prva tekma državnega prvenstva.

V kategoriji mlajših deklic je najboljše plezanje pokazala Lina Laharnar, tekmovanje je zaključila na 7. mestu. V tej kategoriji smo imeli še Elo Glavač, ki je zadela 19. mesto. 

Naslednji vikend odhajamo na tri dnevni tabor v Kotečnik. Že čez 14 dni pa nas v Celju čaka naslednja tekma državnega prvenstva. Tokrat bodo prvič izvedli olimpijsko kombinacijo (težavnost, balvane in hitrost). (Napisal: Luka Štefan)

Rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.