Šmartno pri Litiji je tudi to leto gostilo državno tekmovanje v športnem plezanju. V kategoriji starejših deklic/dečkov sta se najbolje odrezali Eva Puhar in Hana Humerca. Obe sta se uvrstili v finalni del tekmovanja, Eva pa je z odločnim plezanjem osvojila svoje prve stopničke na težavnostnih tekmah državnega prvenstva. Dosegla je 3. mesto. Takoj za njo se je uvrstila Hana, ki je z enako višino finala za Evo zaostala po rezultatu iz kvalifikacij. Pri starejših deklicah sta plezali še Maja Arnež (14.) ter Klara Škutelj (20.).

Pri starejših dečkih sta si 11. mesto delila Tanej Cerar Božič in Nejc Skumavec.

Članska konkurenca je bila nekoliko okrnjena, saj je v Nemčiji potekalo tekmovanje Adidas Rockstars, katerega se je udeležila večina slovenskih reprezentantov. Radovljico sta vseeno zastopala Vita Lukan in Luka Potočar, ki sta se oba brez večjih težav uvrstila v finale. V finalu je vrhunsko plezanje uspelo Luku, ki je z najhitreje osvojenim vrhom smeri zasedel 1. mesto. Na žalost se je Viti nastop nekoliko ponesrečil. Končala je tik pod odrom za zmagovalce na 4. mestu. Luka je slavil tudi v kategoriji mladincev, Vita pa je med mladinkami zasedla 2. mesto

Po starejših in srednjih kategorijah se je v Šmartnem odvilo še tekmovanje za mlajše kategorije.

V kategoriji mlajših dečkov smo imeli dva predstavnika. Najbolje se je odrezal Gorazd Jurekovič, ki je prvo smer zaključil tik pod vrhom, drugo smer pa je edini preplezal do vrha. Zasedel je končno 2. mestoNejc Jeran Pirih je pokazal odlično plezanje v prvi smeri, v drugi smeri je naredil napako ter osvojil 15. mesto.

Pri mlajših deklicah smo tokrat imeli samo eno predstavnico Lino Laharnar, ki je odlično odplezala prvo smer, v drugi pa imela nekaj smole ter zasedla 9. mesto.

Že naslednji vikend nas čaka nova tekma. Tokrat zahodna liga v Vipavi – balvani. 

Rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.