Prejšnji vikend so se naši člani udeležili zadnje tekme državnega prvenstva v težavnosti, ki je potekalo v Kranju.

V soboto sta bili na vrsti srednja in starejša kategorija. Najprej so se pomerili starejši dečki in deklice ter kadeti in kadetinje. Vsi naši predstavniki so se uvrstili v finale.

V kategoriji starejših deklic je Tinka Rakar z odličnim plezanjem osvojila odlično 3. mesto. V skupnem seštevku je osvojila odlično 2. mesto.
V kategoriji starejših dečkov je Gorazd Jurekovič pokazal letošnjo dominanco ter zmagal. Prav tako je zmagal v skupnem seštevku. Odlično plezanje v finalu je pokazal tudi Nejc Jeran Pirih, ter zasedel 6. mesto. To je bilo dovolj za skupno 9. mesto.

Med kadetinjami nas je zastopala Hana Humerca ter osvojila je 4. mesto. V skupnem seštevku je osvojila 6. mesto. Eva Puhar je žal že dalj časa poškodovana zato se tekme ni mogla udeležiti, v skupnem seštevku je zasedla 11. mesto. Maja Arnež je bila skupno 15.
V kategoriji kadetov smo imeli dva predstavnika. Tanej Cerar Božič je za eno mesto zgrešil stopničke, osvojil je 4. mesto. Jan Ulčar je zasedel 7. mesto. V skupnem seštevku sta zasedla 5. mesto oziroma 7. mesto. Nejc Skumavec je na zadnji tekmi manjkal ter zasedel 15. mesto v skupnem seštevku. (napisal: Luka Štefan)

Popoldne so v kvalifikacijah nastopile še članice in člani. Pri prvih smo imeli dve predstavnici: Hano Humerca in favoritko za zmago Vito Lukan. Hana je v prvi smeri priplezala do višine 21, kar ni bilo dovolj za finale, ampak za končno 15. mesto. Vita se je zanesljivo uvrstila v finale. Prva smer ni bila ravno posrečeno postavljena saj je kar 8 tekmovalk padlo na višini 28, na koncu pa je odločal dodatni gib za dodeljen +. Pri članih so nastopili Tanej Cerar Božič, Domen Škofic in Luka Potočar. Domen in Luka sta bila tudi favorita za zmago. Najbolje od vseh je odplezal Luka, ki je tudi edini dosegel vrh. Domen je padel tik pod vrhom in zasedel 2. mesto. Tanej je z odličnim plezanjem presenetil in se ravno tako uvrstil v finale. To je bilo njegovo prvo člansko finale!

V večernem finalu je pri članicah najvišje priplezala naša Vita in zmagala! 2. je bila Lučka Rakovec (PK FA), 3. pa odlična (kadetinja) Sara Čopar (ŠPO Celje). Pri članih je Tanej z nekoliko smole padel dokaj hitro in končal na, zanj še vedno odličnem, 8. mestu. Tako kot v kvalifikacijah sta se za zmago borila Luka in Domen. Luka je zanesljivo zmagal, Domen pa je bil 2. 3. je bil Jernej Kruder (ŠPO Celje). (napisal: Klemen Humerca)

V nedeljo so s tekmovanjem začele mlajše deklice in dečki. Imeli smo tri predstavnice: Maksa Tišler Močnik, Iza Jeran-Pirih in Marija Ponikvar. V prvi smeri so plezale zelo dobro, Maksa je zadržala predzadnji oprimek in s tem imela drugi najboljši rezultat. Iza je prišla do začetka zadnje plate, Marija pa nekaj gibov manj. Tudi v drugi smeri je Maksa prišla skoraj do vrha, zmanjkal ji je en gib. Uvrstila se je na odlično 2. mesto. Iza je bila malo prehitra in je preskočila dobro pavzo, zato ji je zmanjkalo nekaj gibov. Uvrstila se je na 13. mesto. Marija je dobro plezala drugo smer in se uvrstila na 12. mesto. Po tekmi so povedale, da bodo za naslednjo sezono še bolj natrenirale.

Sledila je tekma cicibank in cicibanov. Od naših je najbolje plezal Jakob Kovačič. Prvo smer je preplezal do zadnje plate, drugo smer pa je naredil napako in padel malo prej. Zasedel je 9. mesto. Lara Štremfelj je zelo visoko prišla v drugi smeri, v prvi pa je padla na začetku težjega dela. Uvrstila se je na 15. mesto. Mina Budkovič je v prvi smeri padla podobno kot Lara, v drugi pa ji je odneslo noge v previsu, bila je 20.

Ker je bila to zadnja tekma letošnjega državnega prvenstva je bila na koncu tudi podelitev za najboljše klube. ŠPO Radovljica je za 7 točk prehitela Celje in slavila skupno zmago med klubi. Čestitke vsem tekmovalcem! (napisal: Jure Primc)

Rezultati | fotografije

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.