Na Logu pri Brezovici se je 28. 3. izpeljala prva tekma državnega prvenstva v balvanskem plezanju. Zaradi Covid ukrepov je tekmovanje na žalost potekalo le za člansko/open kategorijo. Radovljiški klub so zastopali Vita Lukan, Eva Puhar, Hana Humerca ter Domen Škofic, Luka Potočar in Tanej Cerar Božič.

Hana je kljub zelo dobrem plezanju (3 vrhovi) v močni članski konkurenci tekmovanje zaključila v kvalifikacijah na 13. mestu. V kvalifikacijah je obstal tudi Luka (10.), ki se v balvanu številka 2 ni najbolje znašel ter Tanej (26.) za katerega je bil to prvi nastop v članski konkurenci. Eva se je z odličnim plezanjem in 4. mestom v kvalifikacijah izborila finale. Prav tako sta si finale priplezala tudi Vita in Domen. Finalni nastop je odlično uspel Domnu, ki je zaključil na 3. mestu. Na nekoliko neposrečeni postavitvi ženskega finala je Vita zaključila tik pod stopničkami na 4. mestu, Eva pa je bila 6.

Zmagala sta Anže Peharc (AO Kranj) in Janja Garnbret (Saleški AO). Nadaljevanja državnega prvenstva za enkrat še ni v koledarju.

Z dobrim plezanjem na izbornih treningih in tekmi na Logu sta si Vita in Domen zagotovila nastop na svetovnem pokalu v Švicarskem Meringenu, Eva in Luka pa evropskem pokalu v Celovcu. (Napisal: Domen Švab)

(Foto: Plezalni Center Korenjak)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.