Članskim kvalifikacijam je sledila tekma cicibanov in cicibank, kjer so v barvah Radovljice tekmovali Tibor Mohar, Gal Justin, Mina Budkovič, Lara Štremfelj in Naja Pretnar. Tudi ta vikend se je Tibor povzpel na tretjo zmagovalno stopničko in ponosno prevzel medaljo. Prav tako je z nasmejanim obrazom diplomo za 6. mesto prevzela Mina, sledili so ji Gal na 12. mestu, Lara na 14. in Naja na 18. mestu. Tekmovalci so kljub težkim balvanom dobro plezali.

V naslednji kategoriji (ml. dečki in deklice) so se na steno podali Iza Jeran Pirih, Nika Pretnar, Tia Justin, David Maler, Oskar Lev Mohar in Rene Kokalj. Balvane so jim kljub videnem v prejšnji kategoriji še bolj otežili, a Radovljice to ne ustavi 😉 Najboljši rezultat med fanti je dosegel David z 9. mestom, za njim je bil Lev na 15. in Rene na 17. mestu. Punce (Iza, Nika, Tia) pa so na žalost uspele preplezati max 1 balvan in s tem dosegle 23., 25. in 26. mesto, a se kljub temu domov vrnile vesele, saj so (kot rečeno) zelo uživale! (napisala: Eva Puhar)

V nedeljskem hladnem jutru so s kvalifikacijami pričeli starejši dečki/deklice. Pri dekletih sta Maksa in Tinka preplezali vse balvane in se uvrstili v popoldanski finale. Ana Koselj ni imela svojega dne in je tekmovanje zaključila na 11. mestu. Pri starejših dečkih smo imeli samo enega predstavnika. Nejc Jeran Pirih je za eno mesto zgrešil finale, osvojil je 7. mesto.

Pri kadetih sta se Gorazd in Tanej uvrstila v večerni finale. Gorazd je kvalifikacije zaključil že po vsega 25 minutah z vsemi vrhovi.

V popoldanski finale se je v kategoriji starejših deklic in dečkov se je na odlično 2. mesto uspelo uvrstiti Maksi, mesto nižje pa se je v finale uvrstila tudi Tinka. Finale je potekal po formatu svetovnega pokala, kar pomeni, da smo na steni gledali le 2 plezalca na enkrat, za katera je navijala maloštevilna publika. Pri deklicah je bila postavitev balvanov nekoliko pretežka, saj na 2 balvanih vrha nismo videli. Tinki, ki je veljala za glavno kandidatko za zmago, ni uspelo pokazati vsega kar zna in je tekmo, s tremi conami, zaključila na 5. mestu. Eno mesto nižje je zaključila Maksa.

Pri kadetih je Gorazd v finalu edini dosegel vse 4 vrhove in zanesljivo ubranil prvo mesto iz kvalifikacij. Tanej je tekmo zaključil na prav tako odličnem 4. mestu. Postavitev finalnih balvanov ni bila posebej atraktivna, ampak so se tekmovalci vseeno dobro razporedili.

Po treh zaporednih tekmah za državno prvenstvo v balvanih na Logu, se bo sezona klasično zaključila s plezalnimi dnevi Kranja konec oktobra, kjer se bodo tekmovalci pomerili v težavnosti in (upajmo) tudi v balvanih. (napisala: Vita Lukan, Luka Štefan)

Rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.