Na prelepo, skoraj prevročo soboto, 4. 6. 2022, je v Plezalnem centru Ljubljana potekala prva letošnja tekma za državno prvenstvo v težavnosti

V dopoldanskih urah so plezale kategorije starejši dečki in deklice ter kadeti in kadetinje.

Tekmo je otvorila Maksa Tišler Močnik pri starejših deklicah. Po odličnem plezanju je precej časa imela najvišjo višino, v finaluje bila 5. Zmagala je Tinka Rakar, ki je brez večjih težav opravila s kvalifikacijsko in finalno smerjo. V tej kategoriji je izvrstno plezala tudi Ana Koselj, ki pa je žal za plus zgrešila finale in končala tekmo na 9. mestu.

Med mlajšimi dečki nas je predstavljal Nejc Jeran Pirih. Kljub napaki v kvalifikacijah se je za las uvrstil v finale, kjer je res pokazal svoje pravo plezanje in pristal na odličnem 5. mestu.

Pri kadetih sta plezala Gorazd Jurekovič in Tanej Cerar Božič. Oba sta brez večjih težav prišla do finala, kjer pa se je bolje izkazal Gorazd, osvojil je srebrno kolajno, Tanej pa je končal na 6. mestu. (napisal: Nejc Primc)

Kot običajno so srednjim kategorijam sledile kvalifikacije članov in članic. Ker so bili Vita Lukan, Luka Potočar in Domen Škofic na tekmi evropskega pokala v Arcu, smo imeli nekoliko okrnjeno člansko zasedbo. Pri dekletih sta plezali Eva Puhar in Hana Humerca. Tekmovanje sta zaključili v kvalifikacijah na 12. in 15. mestu. Pri moških pa so imeli 2 mladinska predstavnika. Odlično se je odrezal Gorazd Jurekovič, ki se je na svoji prvi članski tekmi v težavnosti uvrstil v finale in to kar s 3. višino kvalifikacij. Tanej pa je tekmovanje po napaki zaključil na 15. mestu. Gorazd je odlično odplezal tudi v finalu in si izboril končno 4. mesto. Pri moških je slavil Martin Bergant, pri dekletih pa Janja Garnbret. (napisal: Domen Švab)

V nedeljo so najprej tekmovali mlajši dečki in deklice. Smeri so bile ravno prav težke, vzdušje pa odlično. Vročina je bila huda, na srečo pa so organizatorji poskrbeli za senco in hladno pijačo.

Pri deklicah so plezale Iza Jeran-Pirih, Marija Ponikvar, Tia Justin, Eva Zupan in Nika Pretnar. V obeh smereh so prišle čez polovico, kjer je postajalo vedno težje. Borile so se do konca, žal pa jim je zmanjkalo nekaj gibov za višje uvrstitve. Iza je bila 21., Marija 23., Tia 27., Eva 28. in Nika 29. Istočasno so v drugi smeri plezali mlajši dečki. Tokrat smo imeli štiri predstavnike: Lev Oskar Mohar, David Maler, Rene Kokalj in Jakob Kovačič. V prvi smeri je od naših najbolje plezal Rene, v drugi pa Jakob. Za stopničke je bilo treba splezati skoraj do vrha. Jakob se je uvrstil na 9. mesto, Rene na 11., David na 16. in Lev Oskar na 20.

Sledila je tekma cicibanov in cicibank. Plezali so spremenjeno modro smer iz prejšnje kategorije in črno samo za njih. Tudi tukaj je bila težavnost ravno prava in smeri zanimive. Pri fantih je šlo najbolje Tiborju Moharju, ki je bil 7. Žal je naredil napako v prvi smeri, drugo pa je odplezal tako kot zna. Na 9. mesto se je uvrstil Gal Justin in na 19. Izak Muller. Pri cicibankah je bila Lara Štremfelj 7., res dobro ji je šlo v drugi smeri. Mina Budkovič je bila 15., Naja Pretnar pa na 21. mestu.

Organizacija je bila odlična, upajmo, da bo takih tekem še več. Plezanje naših tekmovalcev napreduje iz tekme v tekmo. Včasih je treba tudi nekaj sreče.

Naslednji vikend treniramo na taboru na Primorskem, potem pa sledi še zadnja tekma pred počitnicami. (napisal: Jure Primc)

Vsi rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.