2. balvanska tekma letošnjega iRCC pokala je potekala 25. marca v Zagrebu. Imeli smo 17 tekmovalcev v kategorijah od U14 naprej. Mlajših žal ni bilo.

V kategoriji U14 deklice smo imeli pet tekmovalk. Najbolje je plezala Maja Arnež, ki je bila 4. Za stopničke je naredila 1 bonus premalo. Ela Glavač in Klara Škutelj sta si razdelili 23. mesto, Kaja Maltarič je bila 29., Urška Pirc pa 35.

Pri dečkih U14 je bil Gorazd Jurekovič odličen 3. Če bi mu upoštevali vrh, ki ga je dosegel nekaj sekund po izteku časa, bi jih imel 5. Blizu je bil tudi Tanej Cerar Božič na 7. mestu. Nejc Skumavec je bil 13., Jan Ulčar 15., Andraž Bajželj pa 20.

Pri dekletih U16 so tekmovale Eva Puhar, Hana Humerca, Lucija Medja in Živa Jovanovič. Balvani so bili težki, ampak so plezale zelo dobro. Eva in Hana sta bili 4. in 5. Prav tako kot Gorazd, pa je tudi Hana splezala odločilen balvan le nekaj sekund po izteku časa in ji ga niso priznali. Lucija je bila 13., Živa pa 17.

V kategoriji H16 deklice sta tekmovali Nina Grošelj in Lara Nikolič, ter zaključili na 10. in 11. mestu.

Pri fantih H16 je tekmoval Jure Primc in zmagal!

Balvani so bili v vseh kategorijah odlični, mogoče kje malo pretežki. Žal pa je prišlo do nekaj napačnih sodniških odločitev.

Naslednja bo tekma Zahodne lige v Kamniku (7. april), upamo, da tudi z udeležbo naših najmlajših.

Rezultati so dosegljivi tukaj, fotografije pa v galeriji.

(Napisal: Jure Primc)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.