V soboto, 18. 5. 2019, je v Dvorani pod Stolom v Žirovnici potekala tekma pokala iRCC v težavnosti. PK Žirovnica je tekmo iRCC gostila prvič, zato je bila udeležba malo manjša kot običajno, kljub temu pa je bila tekma zgledno organizirana. Plezalna stena v Žirovnici je sicer manjša in bolj ”platasta” kot ostale v pokalu, a so bile smeri vseeno zanimive, tekmovalci pa so se dobro razvrstili.

Na tekmi je sodelovalo tudi 11 naših plezalcev.

V skupini U12 je plezal Dan Novak, ki je bil na koncu 11.

V kategorijah U14 so nas zastopale štiri tekmovalke, in dva tekmovalca. Pri dekletih je najbolje plezala Lina Laharnar, ki je bila 11., na 15. mestu je končala Ela Glavač, Zala Rebršak je bila 20., Anja Kovačič pa 21. Za Anjo je bila to prva tekma s plezanjem naprej, kar mnogim povzroči kar nekaj problemov.

 Pri fantih je Matjaž Grilc zasedel 13. mesto, zelo dobro pa je plezal Gorazd Jurekovič, ki je bil po kvalifikacijah četrti, v finalu pa je rezultat še izboljšal in zasedel tretje mesto.

Tekmovanje je nadaljevala skupina U16. Pri dekletih sta od naših plezali Maja Arnež in Klara Škutelj. Maja je tekmo končala tik pod stopničkam, na četrtem mestu, Klara pa je bila deveta. Pri fantih sta plezala Nejc Skumavec in Jan Ulčar. Jan je tekmo prav tako končal na četrtem mestu, Nejc pa je z odličnim plezanjem v kvalifikacijah in finalu priplezal do srebrne kolajne. (napisal: Nejc Primc)

Čestitke vsem tekmovalcem!

Fotografije, galerija PK Žirovnica in rezultati.

(Naslovna fotografija: PK Žirovnica)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.