V nedeljo, 8. 3. 2020, je ŠPO Radovljica gostila mednarodno iRCC tekmo, ki se je odvijala v Osnovni šoli Antona Tomaža Linharta. V vsaki kategoriji so tekmovali tudi naši člani. Na voljo so imeli 9 balvanov različnih težavnosti. Najmlajši so se prvič spoznali z načinom tekmovanja iz plezanja. Največji poudarek pri najmlajši kategoriji je bila zabava in dodaten trening plezanja, ne končna uvrstitev.

V najmlajši kategoriji U10 je bilo med enaindvajsetimi dekleti kar devet naših udeleženk. Najbolje se je odrezala Hana Mencinger in zasedla 11. mesto. Tik za njo sta se uvrstili Lara Štremfelj (12. mesto) in Mina Budkovič (13. mesto). Zala Feltrin, Lana Jelar in Eva Robič so bile na 15. mestu, Maša Dežman na 18. mestu, Isabela Skube in Eva Golc pa sta zasedli 20. in 21. mesto.

Med fanti je v kategoriji U10 nastopilo pet naših, med njimi je najboljšo uvrstitev dosegel Tibor Mohar, ki je zasedel 9. mesto. Gal Justin je priplezal na 12. mesto, Izak Muller na 13. mesto. Nikolaj Langus je končal na 14. ter Marcel Resman 15. mestu.

Tekma se je odvijala brez zapletov. Sledila je kategorija U12. Tudi tukaj smo imeli med dekleti in fanti 13 tekmovalcev. Zasedli so naslednje uvrstitve: 26. mesto: Marija Ponikvar, 28. mesto: Zarja Jesenko, 32. mesto Trina Erzin Mesojedec, 33. mesto Iza Jeran Pirih , 34. mesto Tia Justin, 35. mesto Mina Resman, 36. mesto Nika Pretnar, 37. mesto Iva Eržen, 38. mesto Ajda Fir in Maja Smajič.

Pri fantih je David Maler zasedel 16. mesto, Mohar Oskar Lev 17. mesto, 21. mesto pa Mincu Jon Matia.

Tekmovalo je tudi 6 mlajših deklic (U14). Maksa Tišler Močnik je bila 18. Danaja Jesenko je priplezala na 24. mesto. Za njo so si sledile: Eva Maler (30. mesto), Špela Češnovar (31. mesto), Tara Zidar (32. mesto) Hana Košir (33. mesto).

Tudi pri mlajših dečkih smo imeli nekaj predstavnikov našega kluba. Najboljše sta odplezala Nejc Jeran Pirih in Andrej Ponikvar ter zaključila na 12. in 14. mestu. Za njima so se uvrstili Ažbe Jovanovič na 19. mestu, Dan Novak na 21. mestu in Nejc Jalen na 23. mestu.

V kategoriji starejših deklic (U16) se je najbolj izkazala Maja Arnež in zasedla končno 9. mesto. Za njo so se uvrstile še Klara Štukelj z 11. mestom in Lina Laharnar, tik za njo, na 12. mesto. Pavla Ponikvar in Ela Glavač sta zasedli 17. in 18. mesto.

Med starejšimi dečki (U16) je Gorazd Jurekovič odplezal po svojih najboljših močeh in se zavihtel na najvišjo stopničko. Tanej Cerar Božič je po dobrem plezanju pristal tik pod stopničkami. Sledili so jima še Žiga Bertoncelj na 8. mestu, Nejc Skumavec na 10. mestu, Matjaž Grilc na 13. mestu, Ambrož Frelih in Jan Ulčar pa sta si delila 14. mesto.

Prav tako smo v kategoriji kadetinj (H16) po zaslugi Eve Puhar slavili zmago. Tudi Hana Humerca je poskrbela za še eno dobro uvrstitev. Na koncu je zasedla 5. mesto, Živa Jovanović je bila 12.

Čestitke vsem tekmovalcem. Veliko vztrajnosti na treningih in odločnosti na tekmah.

Fotografije: album 1, album 2.
Rezultati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.