Pavel ┼ákofic: Kot sem najavil ┼że v napovedniku, smo letos v Radovljici sku┼íali izvesti ─Źim bolj popolno ponovitev lanske tekme brez finalne atrakcije.

─îe od┼ítejemo nekaj te┼żav z delovanjem interneta, nam je to v popolnosti uspelo.

Vse je potekalo popolnoma po urniku, delitev mest prakti─Źno ni bilo, nepreplezanih balvanov tudi ne. Ekipa postavljalcev balvanskih problemov si zanesljivo zaslu┼żi ─Źestitke. Dejansko si ─Źestitke zaslu┼żi celotna ekipa z mno┼żico ljudi, ki so opravili tudi dela, za katere marsikdo sploh ne ve, da so potrebna. Tako smo recimo po zaklju─Źku tekmovanja v manj kot uri in pol pospravili vse stene in telovadnico pripravili za redno ┼íolsko uporabo.

Najve─Źje presene─Źenje leto┼ínje tekme je zelo majhno ┼ítevilo odpovedi. Lani je ob 298 prijavah tekmovalo 248 plezalcev. Letos je bilo prijav 286, tekmovalo pa je 260 plezalcev. Morda smo imeli samo sre─Źo, da je bilo malo manj viroz, kot jih je sicer v tem ─Źasu ali pa da je bilo vreme slab┼íe. Te ┼ítevilke ne bo enostavno prese─Źi.

─îe se spomnimo prvega leta z 101 udele┼żencem, se ┼íele zavemo kaj smo ustvarili. Pri vsem skupaj se je treba zavedati, da nas naslednje leto ─Źaka 10. obletnica. Ob takih prilo┼żnostih pa se spodobi pripraviti kaj posebnega.

Kdo so najbolj┼íi plezalci na obmo─Źju iRCC? ┼Że samo po spisku nosilcev medalj se jasno vidi, da prihajajo iz petih dr┼żav. Med njimi sta mladinski svetovni prvak v balvanih in nosilka srebrne ter bronaste medalje z mladinskega svetovnega prvenstva v balvanih in te┼żavnosti. ┼Żal je bolezen prepre─Źila nastop najbolj┼íega plezalskega para na svetu. Ena stvar je o─Źitno morala iti narobe.

Sedaj se za─Źenjajo kar dvojne priprave. Nasledji teden sledi tekma za pokal Zahodne lige, potem pa je treba pripraviti vse za prireditev ob 10. obletnici prve tekme iRCC v Radovljici.
Ideje in predlogi so dobrodošli.

Rezultati naših tekmovalcev:

U10

18. Marija Ponikvar
23. Katrin Stjepanovi─Ź
23. Zarja Jesenko
23. Iza Jeran Pirih
27. Anika Dacar

11. Jan┼ż Marko─Ź
12. Matija Pretnar

U12

14. Lina Laharnar
20. Ela Glava─Ź
22. Klara Velepec
32. Danaja Jesenko
33. Lara Lukan

3. Gorazd Jurekovi─Ź
18. Matja┼ż Grilc
19. Nejc Jeran Pirih
20. Nejc Jalen

U14

2. Hana Humerca
12. Lucija Medja
30. Klara Škutelj
33. Pavla Ponikvar
34. Ana Kozinc
35. ┼Żiva Jovanovi─Ź
36. Mikalela Wick
37. Maša Dacar
37. ┼Żana Vilfan

9. Nejc Skumavec
26. Tanej Cerar
33. ┼Żiga Bertoncelj
34. Jan Ul─Źar

U16

20. Zala Klinar
22. Anja Vovk
24. Lara Nikoli─Ź
25. Tinkara Jalen

18. Matej Bakoš
19. Leonard Pintar

H16

1. Vita Lukan

13. Luka Poto─Źar
21. Matic Rudolf

Pavel Škofic

Dodaj odgovor

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.