Pavel Škofic: Kot sem najavil že v napovedniku, smo letos v Radovljici skušali izvesti čim bolj popolno ponovitev lanske tekme brez finalne atrakcije.

Če odštejemo nekaj težav z delovanjem interneta, nam je to v popolnosti uspelo.

Vse je potekalo popolnoma po urniku, delitev mest praktično ni bilo, nepreplezanih balvanov tudi ne. Ekipa postavljalcev balvanskih problemov si zanesljivo zasluži čestitke. Dejansko si čestitke zasluži celotna ekipa z množico ljudi, ki so opravili tudi dela, za katere marsikdo sploh ne ve, da so potrebna. Tako smo recimo po zaključku tekmovanja v manj kot uri in pol pospravili vse stene in telovadnico pripravili za redno šolsko uporabo.

Največje presenečenje letošnje tekme je zelo majhno število odpovedi. Lani je ob 298 prijavah tekmovalo 248 plezalcev. Letos je bilo prijav 286, tekmovalo pa je 260 plezalcev. Morda smo imeli samo srečo, da je bilo malo manj viroz, kot jih je sicer v tem času ali pa da je bilo vreme slabše. Te številke ne bo enostavno preseči.

Če se spomnimo prvega leta z 101 udeležencem, se šele zavemo kaj smo ustvarili. Pri vsem skupaj se je treba zavedati, da nas naslednje leto čaka 10. obletnica. Ob takih priložnostih pa se spodobi pripraviti kaj posebnega.

Kdo so najboljši plezalci na območju iRCC? Že samo po spisku nosilcev medalj se jasno vidi, da prihajajo iz petih držav. Med njimi sta mladinski svetovni prvak v balvanih in nosilka srebrne ter bronaste medalje z mladinskega svetovnega prvenstva v balvanih in težavnosti. Žal je bolezen preprečila nastop najboljšega plezalskega para na svetu. Ena stvar je očitno morala iti narobe.

Sedaj se začenjajo kar dvojne priprave. Nasledji teden sledi tekma za pokal Zahodne lige, potem pa je treba pripraviti vse za prireditev ob 10. obletnici prve tekme iRCC v Radovljici.
Ideje in predlogi so dobrodošli.

Rezultati naših tekmovalcev:

U10

18. Marija Ponikvar
23. Katrin Stjepanovič
23. Zarja Jesenko
23. Iza Jeran Pirih
27. Anika Dacar

11. Janž Markoč
12. Matija Pretnar

U12

14. Lina Laharnar
20. Ela Glavač
22. Klara Velepec
32. Danaja Jesenko
33. Lara Lukan

3. Gorazd Jurekovič
18. Matjaž Grilc
19. Nejc Jeran Pirih
20. Nejc Jalen

U14

2. Hana Humerca
12. Lucija Medja
30. Klara Škutelj
33. Pavla Ponikvar
34. Ana Kozinc
35. Živa Jovanovič
36. Mikalela Wick
37. Maša Dacar
37. Žana Vilfan

9. Nejc Skumavec
26. Tanej Cerar
33. Žiga Bertoncelj
34. Jan Ulčar

U16

20. Zala Klinar
22. Anja Vovk
24. Lara Nikolič
25. Tinkara Jalen

18. Matej Bakoš
19. Leonard Pintar

H16

1. Vita Lukan

13. Luka Potočar
21. Matic Rudolf

Pavel Škofic

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.