V petek se je v Brianconu v Franciji začela tekma svetovnega pokala v težavnostnem plezanju. To je prva tekma v času Covid-19. Na tekmi s pravimi gledalci je v kvalifikacijah nastopilo kar 11 slovenskih tekmovalcev. Med njimi so tudi trije najboljši tekmovalci Športno plezalnega odseka Radovljica (PD Radovljica): Vita Lukan, Luka Potočar in Domen Škofic. Na žalost zaradi Covid-19 niso nastopili vsi najboljši svetovni plezalci.

S petkovih kvalifikacij se je v večerni polfinale uvrstilo vseh 11 slovenskih tekmovalk in tekmovalcev. Polfinale ni postregel s kakšnimi velikimi presenečenji. Največje presenečenje je bil nepričakovan zdrs Janje Garnbret, zelo pozitivno pa je presenetila mlada 16-letna Lucija Tarkuš. To je njen prvi nastop v svetovnem pokalu in se je že takoj uvrstila v finale. V fianle so se tako uvrstile 4 ženske predstavnice in 2 moška. Med njimi so bili vsi trije predstavniki ŠPO Radovljica.

V sobotnem finalu je odlično nastopil Domen Škofic in si priplezal srebrno medaljo. Luka Potočar je z malo sreče končal na odličnem 4. mestu. Zmagal je Adam Ondra (CZE), 3. pa je bil Jakob Schubert (AUT). Pri ženskah je od naših najbolje plezala Janja Garbret, ki je stopila na 2. stopničko. Zmagala je odlična Laura Rogora (ITA), 3. pa je bila Fanny Gibert (FRA). Vita Lukan je zaradi nesrečnega zdrsa končala na 5. mestu, Tjaša Kalan na 6. in Lucija Tarkuš na 9.

Tekma je bila prvi pokazatelj pripravljenosti plezalcev po dolgem času in bo mogoče tudi edina v tej sezoni. Veseli smo, da se je Domen vrnil v tako velikem slog, Vita in Luka pa sta tudi blizu stopničk.

Foto: @mondialescalade (Instagram)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.