V petek, 16. in soboto, 17. aprila, je bila v ┼ávici prva tekma leto┼ínjega svetovnega pokala v balvanih. Na te┼żko pri─Źakovani tekmi je nastopila tudi ┼ítevil─Źna ekipa Slovenije. Med njima sta bila tudi Vita Lukan in Domen ┼ákofic.

Od 6 mo┼íkih predstavnikov so se v polfinale uvrstili 4. Nepri─Źakovano je izpadel eden od na┼íih favoritov za finale, An┼że Peharc, pozitivno pa je presenetil Domen ┼ákofic, saj je kot najbolj┼íi Slovenec kon─Źal na 3. mestu kvalifikacij. Pri ┼żenskah se jih je od 7 tekmovalk, kar 6 uvrstilo v polfinale. Najbolje je plezala seveda nepremagljiva Janja Garnbret, ki je zasedla 1. mesto kvalifikacij. Vita Lukan je kon─Źala na 15. mestu.

V polfinalu je bil od na┼íih tekmovalcev najbli┼żje uvrstitvi finale Jernej Kruder, ki je kon─Źal na nesre─Źnem 7. mestu. Domen ┼ákofic je bil 10. Pri ┼żenskah se je od na┼íih v finale zanesljivo uvrstila Janja Garnbret, poleg nje pa ┼íe Vita Lukan in Katja Debevec.

Finale je postregel z nekaj presene─Źenji. Pri ┼żenskah je 2. mesto z odli─Źnim plezanjem zasedla vzhajajo─Źa zvezda Oriane Bertone (FRA). Zmagala je Janja Garnbret, ki je bila kategorija zase. Vita Lukan je kon─Źala na 5. mestu.

Vrstni red ┼żenske:
1 JANJA GARNBRET SLO
2 ORIANE BERTONE FRA
3 NATALIA GROSSMAN USA
4 AKIYO NOGUCHI JPN
5 VITA LUKAN SLO
6 KATJA DEBEVEC SLO

Pri mo┼íkih je zmagal Adam Ondra, ki je kazal odli─Źno formo skozi celotno tekmovanje. Nase je z dobrim plezanjem opozoril novinec Sohta Amagasa.

Vrstni red moški:
1 ADAM ONDRA CZE
2 YOSHIYUKI OGATA JPN
3 TOMOAKI TAKATA JPN
4 KOKORO FUJII JPN
5 NATHANIEL COLEMAN USA
6 SOHTA AMAGASA JPN
10 DOMEN ŠKOFIC

Prva tekma svetovnega pokala je bila za na┼íe tekmovalce dober uvod v tekmovalno sezono. Upamo samo, da bo v sezoni izvedenih ─Źim ve─Ź planiranih tekem. ─îestitke vsem!

Rezultati: mo┼íki, ┼żenske

Foto: BlokCorp

Dodaj odgovor

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.