V petek, 16. in soboto, 17. aprila, je bila v Švici prva tekma letošnjega svetovnega pokala v balvanih. Na težko pričakovani tekmi je nastopila tudi številčna ekipa Slovenije. Med njima sta bila tudi Vita Lukan in Domen Škofic.

Od 6 moških predstavnikov so se v polfinale uvrstili 4. Nepričakovano je izpadel eden od naših favoritov za finale, Anže Peharc, pozitivno pa je presenetil Domen Škofic, saj je kot najboljši Slovenec končal na 3. mestu kvalifikacij. Pri ženskah se jih je od 7 tekmovalk, kar 6 uvrstilo v polfinale. Najbolje je plezala seveda nepremagljiva Janja Garnbret, ki je zasedla 1. mesto kvalifikacij. Vita Lukan je končala na 15. mestu.

V polfinalu je bil od naših tekmovalcev najbližje uvrstitvi finale Jernej Kruder, ki je končal na nesrečnem 7. mestu. Domen Škofic je bil 10. Pri ženskah se je od naših v finale zanesljivo uvrstila Janja Garnbret, poleg nje pa še Vita Lukan in Katja Debevec.

Finale je postregel z nekaj presenečenji. Pri ženskah je 2. mesto z odličnim plezanjem zasedla vzhajajoča zvezda Oriane Bertone (FRA). Zmagala je Janja Garnbret, ki je bila kategorija zase. Vita Lukan je končala na 5. mestu.

Vrstni red ženske:
1 JANJA GARNBRET SLO
2 ORIANE BERTONE FRA
3 NATALIA GROSSMAN USA
4 AKIYO NOGUCHI JPN
5 VITA LUKAN SLO
6 KATJA DEBEVEC SLO

Pri moških je zmagal Adam Ondra, ki je kazal odlično formo skozi celotno tekmovanje. Nase je z dobrim plezanjem opozoril novinec Sohta Amagasa.

Vrstni red moški:
1 ADAM ONDRA CZE
2 YOSHIYUKI OGATA JPN
3 TOMOAKI TAKATA JPN
4 KOKORO FUJII JPN
5 NATHANIEL COLEMAN USA
6 SOHTA AMAGASA JPN
10 DOMEN ŠKOFIC

Prva tekma svetovnega pokala je bila za naše tekmovalce dober uvod v tekmovalno sezono. Upamo samo, da bo v sezoni izvedenih čim več planiranih tekem. Čestitke vsem!

Rezultati: moški, ženske

Foto: BlokCorp

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.