Med 8. in 10. julijem so se v legendarnem Chamonixju zbrali najboljši svetovni plezalci. Čudovita scena v najstarejšem Francoskem smučarskem mestu, je vedno nekaj posebnega. Tokrat je bilo tekmovanje posebno tudi zaradi velikega števila doseženih vrhov. Teh je bilo vseh skupaj kar 69!

Med desetimi slovenskimi tekmovalci so bili tudi Domen Škofic, Vita Lukan in Luka Potočar. Vsi trije so se uspešno prebili polfinale. Kljub velikimi pričakovanji je samo Luku uspelo dobro plezanje in se je uvrstil v finale. Domen je končal na 12., Vita pa na 16. mestu. Poleg Luka sta se od slovenskih predstavnikov, v finale uvrstili še Mia Krampl in Janja Garnbret. Tako kot že v polfinalu, je bila ženska smer nekoliko lažja, saj smo videli kar 4 vrhove. Zmagala je Janja, srebrna je bila Laura Rogora (ITA), bronasta pa Seo Chaehyun (KOR). Mia je bila 8.

Pri moških je v finalu najbolje plezal “povratnik” Adam Ondra (CZE), 2. je bil Taisei Homma (JPN), 3. pa Sean Bailey (USA). Luku je za stopničke in medaljo, zmanjkalo čisto malo. Končal je na 4. mestu. Bravo!

Naslednja tekma bo v še enem legendarnem francoskem mestu – Briançonu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.