Med 8. in 10. julijem so se v legendarnem Chamonixju zbrali najbolj┼íi svetovni plezalci. ─îudovita scena v najstarej┼íem Francoskem smu─Źarskem mestu, je vedno nekaj posebnega. Tokrat je bilo tekmovanje posebno tudi zaradi velikega ┼ítevila dose┼żenih vrhov. Teh je bilo vseh skupaj kar 69!

Med desetimi slovenskimi tekmovalci so bili tudi Domen ┼ákofic, Vita Lukan in Luka Poto─Źar. Vsi trije so se uspe┼íno prebili polfinale. Kljub velikimi pri─Źakovanji je samo Luku uspelo dobro plezanje in se je uvrstil v finale. Domen je kon─Źal na 12., Vita pa na 16. mestu. Poleg Luka sta se od slovenskih predstavnikov, v finale uvrstili ┼íe Mia Krampl in Janja Garnbret. Tako kot ┼że v polfinalu, je bila ┼żenska smer nekoliko la┼żja, saj smo videli kar 4 vrhove. Zmagala je Janja, srebrna je bila Laura Rogora (ITA), bronasta pa Seo Chaehyun (KOR). Mia je bila 8.

Pri mo┼íkih je v finalu najbolje plezal “povratnik” Adam Ondra (CZE), 2. je bil Taisei Homma (JPN), 3. pa Sean Bailey (USA). Luku je za stopni─Źke in medaljo, zmanjkalo ─Źisto malo. Kon─Źal je na 4. mestu. Bravo!

Naslednja tekma bo v ┼íe enem legendarnem francoskem mestu – Brian├žonu.

Dodaj odgovor

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.