Zadnja tekma svetovnega pokala tega poletja je bila v še enem legendarnem francoskem mestu: Briançon. Tekmovalke in tekmovalci so se pomerili v težavnosti. Med številčnimi slovenskimi tekmovalci so bili tudi Luka Potočar, Vita Lukan, Domen Škofic in Matic Kotar.

V polfinale se je uvrstilo pet naših tekmovalk in 2 tekmovalca. Najbolje sta plezala Janja Garnbret in Luka. Matic je zaradi napake končal že v kvalifikacijah, in sicer na 72. mestu. V polfinalu je ostal Domen, ki je bil 17. V finale so se uvrstili Luka, Vita in seveda Janja. Janja je kljub napaki končala na 2. mestu. Finale smo pričakali z velikim veseljem saj so predhodne tekme napovedovale odlično predstavo tudi Luka in Vite.

Prva od naših je plezala Vita, ki pa na enkrat ni našla prave rešitve za nadaljevanje in je z višino 38+ končala na 7. mestu. Janja je plezala najbolje, ni pa uspela zadržati vrha. Vseeno je zmagala. Luka, tako kot Vita, na določenem delu enostavno ni našel prave rešitve in je na žalost dokaj kmalu padel (18+). Končal je na 9. mestu. Pri moških je zmagal Američan Jesse Grupper.

  1. JESSE GRUPPER (USA)
  2. TAISEI HOMMA (JPN)
  3. ALEXANDER MEGOS (GER)
  1. JANJA GARNBRET (SLO)
  2. CHAEHYUN SEO (KOR)
  3. NATALIA GROSSMAN (USA)

Naslednja tekma bo septembra v domačem Kopru. Medalja pred domačim občinstvom je vedno najbolj sladka 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.