Med 24. in 26. septembrom je v Džakarti potekalo še zadnje letošnje tekmovanje svetovnega pokala. Plezalke in plezalci so se pomerili v težavnosti. V oddaljeno destinacijo je odpotovalo samo pet slovenskih predstavnikov. Med njimi sta bila tudi Luka Potočar in Vita Lukan.

V kvalifikacijah ni bilo težav in vsi naši plezalci so se uspešno uvrstili v polfinale. V polfinalu so bile smeri nekoliko težje in Milan Preskar je zaključil tekmovanje na 17. mestu. Vsi ostali so se uvrstili v finale.

Glede na prejšnje tekme smo pričakovali, da se bo Luka tudi tokrat potegoval za stopničke, vendar se ni izšlo. Končal je na 7. mestu, kar pa je bilo na koncu dovolj za skupno zmago v svetovnem pokalu v težavnosti! Bravo Luka! Super zaključek celotne sezone! Čestitke! Zmagal je Japonec Ao Yurikusa, drugi je bil še en Japonec, Masahiro Higuchi in tretji legenda, Nemec Sebastian Halenke.

Pri ženskah smo po tihem upali, da bo Viti uspelo super plezanje in se bo zavihtela na stopničke, pa ji je tudi tokrat zmanjkalo čisto malo. Končala je na 6. mestu. Če je v polfinalu Mia Krampl za las ujela finale, pa je v finalu pokazala odlično plezanje in stopila na stopničke z bronasto kolajno okrog vratu. Druga je bila Korejka Seo Chaehyun in prva, nihče drug kot Janja Garnbret.

Vita je skupno končala sezono v težavnosti na 9. mestu, Domen Škofic na 17. mestu, Matic Kotar pa na 109. mestu (nastopil je samo na dveh tekmah).

Čestitke vsem za sezono in verjamemo, da bo naslednja še boljša!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.