Slovenija je tudi letos gostila tekmo svetovnega pokala v težavnosti. Med 2. in 3. septembrom se je v Kopru zbrala svetovna plezalna smetana. Nova plezalna stena v Kopru je zamenjala Kranjsko.

Koper (SLO), 03 September 2022: Men’s Lead Final during the IFSC Climbing World Cup 2022 in Koper (SLO). © Dimitris Tosidis / IFSC. This photo is for editorial use only. For any additional use please contact

Iz petkovih kvalifikacij se je v večerni polfinale uvrstilo 11 slovenskih tekmovalcev. Med njimi so bili tudi Vita Lukan pri ženskah ter Domen Škofic in Luka Potočar pri moških. Matic Kotar je bil v kvalifikacijah 40. Zvečer se je zbrala kar lepa množica ljudi, ki je pospremila najboljše tekmovalce. Domen je bil 20. in končal tekmovanje. Ravno tako je tudi Vita zaključila v polfinalu, in sicer na 10. mestu. Luka je spet plezal odlično in v kvalifikacijah končal na 3. mestu.

Za sobotni finale se je zbrala ogromna množica, ki je pripravila odlično vzdušje. Z velikim veseljem smo pričakali nastop Luka, ki je spet plezal odlično. Na koncu je tudi z malo sreče ZMAGAL. To je bila njegova prva zmaga v svetovnem pokalu! Noro! Pri ženskah je po napaki Janje Garnbret, zmagala Japonka Ai Mori. Janja je bila odlična 2.

Čestitke vsem, še posebej Luku!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.