V Kopru je potekala tekma svetovnega pokala v te┼żavnosti. Edina tekma svetovnega pokala na doma─Źih tleh. Prilo┼żnost za dokazovanje pred doma─Źo publiko je dobilo 9 tekmovalcev in kar 12 tekmovalk. Med njimi so bili tudi lanski zmagovalec Luka Poto─Źar, Vita Lukan in debitant v svetovnem pokalu Gorazd Jurekovi─Ź.

V polfinale se je uvrstilo 7 na┼íih ┼żenskih predstavnic in 3 mo┼íki predstavniki. Gorazd je svojo prvo tekmo svetovnega pokala kon─Źal na 42. mestu. Obisk petkovega polfinala ni bil pretiran, vseeno pa smo gledalci pripravili prijetno vzdu┼íje. Vita je plezala dobro in se s 5. mestom uvrstila v finale. Luka je kon─Źal na 7. mestu in se ravno tako uvrstil v finale.

Sobotni ve─Źer je bil namenjen velikemu finalu. V norem vzdu┼íju je pri ┼żenskah najbolje plezala Janja Garnbret (SLO), pri mo┼íkih pa Sorato Anraku (JPN). Oba sta edina priplezala do vrha. Luka se je v finalno smer podal premalo odlo─Źno in kon─Źal na 8. mestu. Veliko bolj odlo─Źno se je smeri lotila Vita in si priplezala bronasto medaljo! Odli─Źno!

─îestitke vsem!

Dodaj odgovor

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.