Svetovni pokal se je preselil v Zdru┼żene dr┼żave Amerike. Bolj to─Źno v Salt Lake City, kjer ima ameri┼íka reprezentanca svoj plezalni trening center. Na letalo iz Slovenije za Ameriko se vkrcalo ┼íest na┼íih reprezentantov. Med njimi je bil tudi ─Źlan ┼áPO-ja, Matic Kotar.

Pri mo┼íkih je v kvalifikacijah najbolje plezal Japonec Sohta Aamagasa. Od na┼íih je bil najbolj┼íi mladi Timotej Rom┼íak, ki je bil 15., Gregor Vezonik je bil 25., Matic pa 33. Pri ┼żenskah se je od na┼íih najbolje odrezala Katja Debevec, ki je bila 9., Lucija Tarku┼í je bila 16., Julija Kruder pa 28. Prva je kvalifikacije zaklju─Źila Natalia Grossman.

V polfinalu smo tako imeli samo 3 predstavnike. Timotej je izgubil eno mesto in kon─Źal na 16. mestu, Katja je kon─Źala na 13. mestu, Lucija pa na 19. Najbolje sta plezala Jakob Schubert in Natalija.

V finalu je spet najbolje plezala Natalija pri ┼żenskah in Sorato Anraku pri mo┼íkih. Presene─Źenje na stopni─Źkah je bila Francozinja Na├»l├ę Meignan, ki je kon─Źala na 3. mestu. To je bila njena prva tekma svetovnega pokala po letu 2019.

Rezultati, foto.

Dodaj odgovor

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.