V znanem plezalnem središču v Innsbrucku se je nadaljeval svetovni pokal. Ponovno so bili zbrani najboljše plezalke in plezalci, vključno z najboljšo plezalko na svetu – Janjo Garnbret. Iz ŠPO so plezali vsi najboljši naši tekmovalci: Vita Lukan, Luka Potočar in Matic Kotar. Vita in Luka sta plezala samo težavnost, Matic pa balvane.

Balvani
Tekmovanje se je začelo z balvani. Maticu se z dvema vrhovoma na žalost ni uspelo uvrstiti v polfinale in je končal na 57. mestu. Od Slovencev je bil najboljši Gregor Vezonik, ki je bil 9. Poleg njega se je v polfinale uvrstil še Anže Peharc. Pri ženskah smo v polfinalu imeli kar tri predstavnice. Poleg Janje še Jennifer Buckley in Katjo Debevec. Janja je plezala prvič po krajšem premoru od tekem in je bila v kvalifikacijah še nekoliko živčna. V polfinalu so bili balvani težki in je edina dosegla 2 vrhova. Odlično je plezala tudi mlada Jennifer, ki je končala na 3. mestu. Pri moških je najbolje plezal Sorato Anraku (JPN), Anže in Gregor se nista uspela uvrstiti v finale. V finale so se je uvrsti kar štirje Japonci. Zmagal je Sotha Amagasa (JPN). Pri ženskah smo gledali finalni dvoboj dveh naših plezalk: Janje in Jennifer. Tudi v finalu je Jennifer plezala odlično in končala na stopničkah, takoj za zlato Janjo. Jennifer je prvič nastopila na tekmi svetovnega pokala, kar je zares odličen dosežek.

Težavnost
V kvalifikacijah pri moških je bil najboljši Švicar Sascha Lehmann, od naših pa Luka Potočar na 17. mestu. Pri ženskah je bila najboljša Janja, v polfinale pa so se še uvrstile Mia Krampl, Jennifer, Sara Čopar in Vita. Vita je že v kvalifikacijah plezala živčno, kar pa se je nadaljevalo tudi v polfinalu in je končala na 24. mestu. Naš edini predstavnik v polfinalu Luka, je začel odločno in dobro napredoval, na žalost pa je slabo prijel oprimek in končal na 13. mestu. V finalu smo Slovenci imeli samo samo eno predstavnico. Vidno utruiena je na koncu zmogla še toliko moči, da je pravočasno dosegla vrh in potrdila zmago! Pri moških je bil najboljši veteran Jakob Schubert (AUT).

FOTO: ifsc-climbing.org
Innsbruck (AUT), 27 June 2024: competes in the Boulder final during the IFSC World Cup in Innsbruck (AUT). ©️ Lena Drapella/IFSC. This photo is for editorial use only. For any additional use please contact .

Rezultati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.