Letošnje težko pričakovano svetovno prvenstvo je bilo v Švicarskem Bernu. Na prvenstvu se je tekmovalo za prvih 10 vstopnic za olimpijske igre (najboljša hitrostna plezalca in plezalki ter najboljši trije v olimpijskem formatu balvani&težavnost, moški in ženske). Na prvenstvo sta v sklopu Slovenske članske reprezentance odpotovala tudi Luka Potočar in Vita Lukan. Oba sta se borila v balvanih, težavnosti in kombinaciji balvani-težavnost.

V balvanih je Luka končal na 37., Vita pa na 49. mestu. V njuni primarni disciplini težavnosti se je Vita uvrstila v polfinale, Luku pa se je nastop ponesrečil in je končal na 33. mestu. To je pomenilo, da se ne bo boril v kombinaciji in za vstopnico na olimpijske igre. V polfinalu je Vita končala na 10. mestu in se ni uvrstila v finale. Kljub temu se je uvrstila v tekmovanje kombinacije.

V kombinaciji se je od tekmovanja poslovila v polfinalu in končala na 17. mestu.

Od Slovenskih predstavnikov je bila po pričakovanjih najboljša Janja Garnbret. V posameznih disciplinah je bila 1. v balvanih, 2. v težavnosti in 1. v kombinaciji, ter se je že uvrstila na olimpijske igre. Pri moških na žalost nismo imeli razpoloženih predstavnikov.

8. in 9. septembra se vidimo v Kopru, kjer se bo nadaljeval svetovni pokal v težavnosti!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.