Leto┼ínje te┼żko pri─Źakovano svetovno prvenstvo je bilo v ┼ávicarskem Bernu. Na prvenstvu se je tekmovalo za prvih 10 vstopnic za olimpijske igre (najbolj┼ía hitrostna plezalca in plezalki ter najbolj┼íi trije v olimpijskem formatu balvani&te┼żavnost, mo┼íki in ┼żenske). Na prvenstvo sta v sklopu Slovenske ─Źlanske reprezentance odpotovala tudi Luka Poto─Źar in Vita Lukan. Oba sta se borila v balvanih, te┼żavnosti in kombinaciji balvani-te┼żavnost.

V balvanih je Luka kon─Źal na 37., Vita pa na 49. mestu. V njuni primarni disciplini te┼żavnosti se je Vita uvrstila v polfinale, Luku pa se je nastop ponesre─Źil in je kon─Źal na 33. mestu. To je pomenilo, da se ne bo boril v kombinaciji in za vstopnico na olimpijske igre. V polfinalu je Vita kon─Źala na 10. mestu in se ni uvrstila v finale. Kljub temu se je uvrstila v tekmovanje kombinacije.

V kombinaciji se je od tekmovanja poslovila v polfinalu in kon─Źala na 17. mestu.

Od Slovenskih predstavnikov je bila po pri─Źakovanjih najbolj┼ía Janja Garnbret. V posameznih disciplinah je bila 1. v balvanih, 2. v te┼żavnosti in 1. v kombinaciji, ter se je ┼że uvrstila na olimpijske igre. Pri mo┼íkih na ┼żalost nismo imeli razpolo┼żenih predstavnikov.

8. in 9. septembra se vidimo v Kopru, kjer se bo nadaljeval svetovni pokal v te┼żavnosti!

Dodaj odgovor

Va┼í e-naslov ne bo objavljen. * ozna─Źuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.