V petek, 25. 5. se je s kvalifikacijami začela že tretja izvedba Triglav The Rock Ljubljana. Kvalifikacije so letos potekale v Boulder Sceni v Ljubljani. Udeležilo se jih je 7 naših tekmovalcev: Eva Puhar, Hana Humerca, Vita Lukan, Luka Potočar, Domen Škofic, Igor Primc in Jure Primc. Gorazd Jurekovič pa je nastopil v tekmi rekreativcev.

Moški in ženske so imeli za plezanje vsak po 5 balvanov v svoji kategoriji in še 5 skupnih. V polfinale se jih je uvrstilo 20. Od tega je bilo predvideno, da jih bo 10 iz kvalifikacij, 10 pa se jih uvrsti s posebnim povabilom organizatorja. Na koncu mislim, da je bilo povabljenih manj. Od naših so se uvrstili: Eva, Vita, Luka, Domen in Jure. Hana je polfinale zgrešila za tri mesta in končala na 20. mestu. Igor je končal na 29. mestu.

Polfinale in finale je bilo organizirano na Kongresnem trgu v Ljubljani, kjer je bila postavljena blavanska stena. Za glasbene ritme je skrbel Domen Švab, ki je širši množici predstavil tudi svojo kolekcijo volumnov Deltavolumes.

V polfinalu je odlično plezala Eva (trije vrhovi), ki je na koncu končala na 11. mestu. Še bolje je šlo Viti, ki se je edina od naših uvrstila v večerni finale. Domen je bil 8., Luka 14., takoj za njim, na 15. mesto, se je uvrstil Jure. Polfinale je zaznamovalo spreminjajoče vreme. Začelo se je s soncem in vročino, končalo z močnim nalivom.

V večernem finalu je Vita samo še potrdila, da je v odlični formi. Janja Garnbret se je morala kar potruditi, da je domov odnesla še eno zmago. Odločitev je padla čisto na koncu s plezanjem Janje na 4. balvanu. Vita je tako zasedla odlično 2. mesto, 3. pa je bila Katja Kadič. Pri moških je zmagal Aleksey Rubtsov, 2. je bil Jernej Kruder in 3. Anže Peharc.

Finalne nastope je spremljala velika množica gledalcev, ki je ustvarila odlično atmosfero. Vse pohvale organizatorjem za uspešno izpeljan dogodek. Nekaj prostora za izboljšanje vseeno ostaja (oder/stena bi morala biti višje, dostopnost rezultatov, …). Sigurno pa potrebujemo še več takih dogodkov.

Rezultati.

(foto: Tina Lukan)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.