V Plezalnem centru Ljubljana je v včeraj potekala druga težavnostna tekma Zahodne lige. Udeležilo se jo je 20 naših tekmovalcev in tekmovalk, ki so prikazali zelo dobro plezanje.

Pri mlajših cicibankah so tekmovale Iza Jeran Pirih, Maksa Tišler Močnik in Marija Ponikvar. Najbolje je bila na koncu uvrščena Maksa, ki je z zelo dobrim, tekočim plezanjem osvojila 2. mesto. Zmago je zgrešila za en oprimek. Marija je bila zadovoljna s svojim nastopom, zelo dobro ji je šlo v drugi smeri. Dosegla je 21. mesto. Iza je plezala na domači steni in navdušila svoje navijače, dosegla pa je 20. mesto.

Njen brat Nejc je tekmoval pri starejših cicibanih in tudi on je plezal tako kot zna, ter dosegel svojo najboljšo uvrstitev – bil je 11. V isti kategoriji si je srebrno medaljo priplezal Gorazd Jurekovič, ki je v prvi smeri naredil napako malo pred vrhom, v drugi smeri pa je bil najboljši izmed vseh.

Lina Laharnar je pri starejših cicibankah plezala odlično. Obe smeri je prišla skoraj do vrha in bila 3.

Pri mlajših dečkih so tekmovali Nejc Skumavec, Jan Ulčar, Tanej Cerar Božič in Žiga Bertoncelj. V prvi smeri bi vsi lahko plezali bolje, Nejc in Jan sta svoji uvrstitvi popravila v 2. smeri. Na koncu sta bila 8. in 9. Tanej in Žiga sta bila 13. in 23.

Starejše deklice Nina Grošelj, Lara Nikolič in Anja Vovk so plezale v dveh težkih smereh in žal naredile preveč napak. Nini je šlo najbolje in je bila na koncu 11. Anja je bila 17., Lara pa 18.

Pri mlajših deklicah smo imeli 6 tekmovalk, ki so dosegle odlične uvrstitve. S plezanjem v obeh smereh nas je navdušila Hana Humerca. Plezala je najbolje od vseh in se zasluženo veselila zmage. Drugo najboljšo uvrstitev je z zelo dobrim plezanjem predvsem v drugi smeri dosegla Maja Arnež. Bila je 8. Tudi Lucija Medja, Klara Škutelj, Pavla Ponikvar in Živa Jovanovič so v drugi smeri plezale nad pričakovanji in bile zadovoljne z rezultati. Njihove uvrstitve so: Lucija 15., Pavla 18., Klara 29. in Živa 34.

Matej Bakoš je tekmoval pri starejših dečkih, dobro odplezal obe smeri in bil 14.

Tekmovanje je bilo na splošno zelo dobro organizirano, brez zamud in z zelo dobrimi smermi. Vsi tekmovalci so se naplezali in v plezanju uživali. S štirimi medaljami (zlata, dve srebrni in bronasta) je bila tekma za ŠPO Radovljica zelo uspešna.

Čestitamo!

U10

2. Maksa Tišler Močnik
20. Iza Jeran Pirih
21. Marija ponikvar

U12

3. Lina Laharnar

2. Gorazd Jurekovič
11. Nejc Jeran Pirih

U14

1. Hana Humerca
8. Maja Arnež
15. Lucija Medja
18. Pavla Ponikvar
29. Klara Škutelj
34. Živa Jovanovič

8. Nejc Skumavec
9. Jan Ulčar
13. Tanej Cerar Božič
23. Žiga Bertoncelj

U16

11. Nina Grošelj
17. Anja Vovk
18. Lara Nikolič
14. Matej Bakoš

Fotografije so v galeriji, rezultati tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.