V soboto, 10. 9. 2022, je v Logu potekala prva tekma Zahodne lige v novi sezoni. Tekmovanje so otvorili mlajši cicibani. Naš klub je zastopal Jakob Fonda, ki je osvojil 6. mesto.

Naslednje na vrsti so bile mlajše cicibanke, kjer sta se na svoji prvi tekmi o(Zahodne lige) odlično borili Žana Hrovat (7. mesto) in Nika Cilenšek (8. mesto). Med tekmo je prišlo tudi do težav s sistemom za vnos rezultatov, zato se je vse skupaj nekoliko zavleklo in cicibanke so na podelitev čakale slabo uro.

Pri starejših cicibanih nas je zastopal Jakob An Palovski, ki si je priplezal 17. mesto.

Kot zadnja in najštevilčnejša kategorija sobotnega dne pa so plezale starejše cicibanke. Naš klub so zastopale Gaja Kovačič (21. mesto), Jera Arh (26. mesto), Mina Tomažin (27. mesto), Pika Manfreda (30. mesto) in Iza Terseglav (36. mesto). Za nekatere od njih je bila to tudi prva prava balvanska tekma. Dekleta so se zelo potrudila in pokazala veliko odločnosti. Proti koncu tekme je začelo deževati, a se je vreme do podelitve že zjasnilo.

Vsi tekmovalci so se kljub daljšem premoru s treningi (poletne počitnice) dobro odrezali. (foto in napisala: Ela Glavač)

V nedeljo je v kategoriji mlajših deklic in dečkov tekmovalo kar 8 naših predstavnikov. Tekmo so pričeli vsi v kategoriji dečkov hkrati, torej Tibor Mohar, Rene Kokalj, Gal Justin in Izak Müller. Fantje so plezali odlično, Tibor se je s 3. mestom celo povzpel na zmagovalni oder. Naslednji naš je bil Rene, z enim preplezanim balvanom manj in 9. mestom, sledila pa sta mu Gal ter Izak na 17. in 18. mestu.

Malo kasneje, so svoje plezanje lahko pokazale Mina Budkovič, Zala Feltrin, Lara Štremfelj in Zala Soklič, ki so se vse borile čisto do konca in z uspešnim plezanjem dosegle odlične rezultate. Tokrat je bila s 7. mestom najboljša Mina, sledila ji je Lara na 16. mestu, nato pa še obe Zali (Soklič in Feltrin) z 31. ter 33. mestom.

Sledila je tekma starejših deklic in dečkov, s 6 našimi plezalci, ki so se pomerili v skoraj enakih balvanih kot njihovi predhodni kolegi. Spet so naši predstavniki stali na zmagovalnem odru, tokrat kar dvakrat! Prva sta plezala Lev Oskar Mohar, ki si je zagotovil 9. mesto in pa David Maler, ki se je z odličnim plezanjem domov vrnil z bronasto medaljo. Fantoma so se 2 uri kasneje pridružile še Maksa Tišler Močnik, Eva Zupan, Iza Jeran Pirih in Nika Pretnar, ki so po mojem mnenju kot skupinica pokazale najboljše plezanje na nedeljski tekmi. Najboljša je bila tokrat Maksa, ki se je ponosno povzpela na najvišjo stopničko na odru! Eva in Iza sta dosegli 12. ter 13. mesto, Nika pa 19.

Prijavljena je bila tudi Marija Ponikvar, a se nam zaradi poškodbe na žalost ni pridružila.

Tekme so se iz zadnje – kadetske kategorije udeležili še Ana Koselj, Nejc Jeran Pirih in pa Žiga Bertoncelj. Ana in Žiga sta pokazala, da znata vztrajati in si v zadnjih minutah s preplezanim balvanom zagotovila 3. mesto. Nejcu pa je na žalost na ključnem balvanu zmanjkalo poskusov in je zadnje pol ure poskušal preplezati balvan, ki je bil na koncu nepremagan. Z dobrim plezanjem in vztrajnostjo si je priboril 7. mesto. Plezalci so tako zaključili tekmo zahodne lige večinoma z veselimi obrazi in dvignjenimi glavami ter diplomami v rokah, sedaj pa se pripravljajo na državno prvenstvo, prav tako v Log Dragomerju, ki bo potekal v prihajajočem vikendu. (foto in napisala: Eva Puhar)

Rezultati sobota & rezultati nedelja, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.