Sobotno tekmo v Plezalnem centru Ljubljana so otvorili starejši cicibani in mlajše cicibanke. Med fanti nismo imeli predstavnikov, med dekleti pa kar štiri. Najboljša je bila Iva Lavtar Mikanović, ki je zasedla 17.mesto. Sledili sta ji Nika Cilenšek in Sara Štravs na 24. ter 25. mestu. Zala Dolenc je svojo prvo tekmo v težavnosti končala na 29. mestu. (napisala: Mojca Eržen)

Naslednji so prišli na vrsto mlajši cicibani in starejše cicibanke, kjer je naš edini moški predstavnik Jakob Fonda pokazal svoje odlično plezanje med starejšo konkurenco in si priboril kar dve 4. mesti (na posamični tekmi in v skupnem seštevku). Radovljico je v tej kategoriji zastopalo 5 punc in med njimi si je najboljšo uvrstitev priplezala Naja Pretnar (22. mesto), ki si je z odličnim plezanjem skozi celotno sezono priborila kar 8. mesto v skupnem seštevku. Rezultatsko so ji sledile Gaja Kovačič (26. mesto), Pika Manfreda (35. mesto), Jera Arh (38. mesto) ter Iza Terseglav (54. mesto).

Takoj po kosilu so s plezanjem pričeli mlajši dečki, starejše deklice in kadetinje, kjer smo imeli najštevilčnejšo zasedbo, pa čeprav brez predstavnice v kategoriji kadetinj. Kar vsa 4 dekleta so se uvrstila v prvo polovico tekmovalk in sicer najvišje je preplezala Eva Zupan (9. mesto), takoj za njo pa so bile Marija Ponikvar (12. mesto), Iza Jeran Pirih (15. mesto) in Nika Pretnar (18. mesto). Prav tako izvrstno pa so odplezali fantje, kjer sta se Tibor Mohar in Rene Kokalj uvrstila celo na podelitev diplom, Rene na 5. mesto, Tibor pa na 7. mesto. Gal Justin je bil še tretji moški predstavnik, ki pa se je uvrstil na 18. mesto. Na podelitvi za skupni seštevek sta Rene in Tibor pridobila še eno mesto, Tibor je torej v roke prejel diplomo za 6. mesto, Rene pa je stopil na stopničko in domov odšel s pokalom za 3. mesto.

Kot zadnji so v večernih urah plezali starejši dečki, kadeti in mlajše deklice. Vsi so pokazali izvrstno plezanje, fanta pa sta si celo prislužila medalji. Zlato medaljo na posamični tekmi in pa pokal za 1. mesto v skupnem seštevku si je v kategoriji starejših dečkov priboril Lev Oskar Mohar, srebrno medaljo na zadnji tekmi zahodne lige in pa pokal za 2. mesto v skupnem seštevku pa je prejel kadet Žiga Bertoncelj. Z nasmeškom na obrazu so letošnjo sezono zaključile tudi Rebeka Šolar Dejanović, ter Julija in Sara Rozman, ki so zasedle 33., 34. in 36. mesto. Najvišje pa je v tej kategoriji preplezala naša Lara Štremfelj, ki je zmagovalni oder zgrešila le za 28 sekund in se uvrstila na grenko-sladko 4. mesto, kar pa ji je še vseeno zagotovilo 8. mesto v skupnem seštevku.

Bravo naši !!

(napisala: Eva Puhar)

Rezultati PCL, skupni rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.