V nedeljo, 11. 12. 2022, je v Šenčurju potekala tekma Zahodne lige pod organizacijo AO Kranj. S tekmovanjem so pričeli mlajši cicibani in cicibanke, vsak je plezal dve smeri. Med mlajšimi cicibankami se je najbolje odrezala Žena Hrovat, ki je dosegla 14. mesto. 23. mesto je dosegla Iva MIkanovič, za katero je bila to prva tekma. Takoj za njo, pa se je na 24. mesto povzpela Nika Cilenšek. Med mlajšimi cicibani je nastopil Jakob Fonda in si priplezal 7. mesto.

Naslednji so plezali starejši cicibani in starejše cicibanke. Med najboljšimi je bila Naja Pretnar, ki je dosegla 6. mesto. 19. in 20. mesto sta zasedli Pika Manfreda in Gaja Kovačič. 26. je bila Jera Arh, 40. pa Mina Tomažin. Za Mio Vertačnik (56. mesto) in Izo Terseglav (58. mesto) je bila to prva tekma na Zahodni ligi. Starejših cicibank je bilo kar 62, zato se je tekmovanje nekoliko zavleklo.

Pri starejših cicibanih pa sta nas je zastopala Jakob An Pavlovski, ki si je priplezal 25. mesto in Matevž Višnar, ki se je uvrstil na 33. mesto.

Po zelo kratkem premoru za sodnike in varovalce, se je pričelo tekmovanje mlajših deklic in mlajših dečkov. Med mlajšimi deklicami so tekmovale Lara Štremfelj (13. mesto), Feltrin Zala (27. mesto), Julija Rozman (37. mesto) ter Daša Dežman (61. mesto). Pri tej kategoriji je bila dekletom ena smer lahka, druga pa jim je delala kar nekaj preglavic.

Med mlajšimi dečki smo dobili prvo medaljo ta dan, priplezal jo je Rene Kokalj, ki je dosegel 2. mesto. Tibor Mohar pa je za las zgrešil 3. mesto in se uvrstil na 4. 12. mesto je zasedel Jakob Kovačič.

Tudi med starejšimi deklicami smo videli stopničke. Maksa Tišler Močnik si je priplezala 2. mesto, pri obeh smereh je priplezala do vrha. 6. in 7. mesto sta dosegli Eva Zupan in Marija Ponikvar. 12. mesto je zasedla Nika Pretnar, 14. pa Iza Jeran Pirih.

2. mesto je dosegel tudi Lev Oskar Mohor v kategoriji starejših dečkov. David Maler pa je pristal na 12. mestu. V kategoriji jih je bilo 22, plezali pa so isti smeri kot kadeti.

V kategoriji kadetinj je bila naša edina predstavnica Ana Koselj, ki je s preplezano eno smerjo do vrha, pristala na 4. mestu.

Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za dosežke! (foto in napisala: Tanja Železnik)

Rezultati, foto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.