Zadnji vikend v januarju je bil spet namenjen tekmi Zahodne lige. Tokrat smo plezali v Škofji Loki.

Sobota, 27. januarja, je bila namenjena mlajšim kategorijam. Mlajši cicibani in cicibanke so plezali istočasno. Med fanti smo imeli tri predstavnike. Najboljši je bil Jakob Fonda na 8. mestu, takoj za njim pa Ožbej Zupan, ki je za enako število osvojenih vrhov potreboval en poskus več. Ian Kos je bil 16.

Med puncami je bila naša najboljša Zala Mordej, ki je zasedla 6. mesto. Poleg nje pa so plezale še Anika Šolar (16. mesto), Neža Šolar (18. mesto) in Estera Oblak (21. mesto), ki se je na tekmi preizkusila prvič.

Potem so prišli na vrsto starejši cicibani. Naša predstavnika Jaka Zaman in Vid Erzetič (prav tako začetnika kar se tiče tekmovanj), sta zasedla 38. in 39. mesto.

Večino popoldneva pa so imele na voljo starejše cicibanke. V zelo številčni kategoriji 69 plezalk, v kateri so si kar 4 punce delile prvo mesto, smo imeli 6 predstavnic. Nina Rodman je zasedla 6. mesto, preplezala pa je vse balvane. Pika Manfreda in Gaja Kovačič, ki sta dosegli en vrh manj, sta se uvrstili na 10. in 14. mesto. Sara Štravs je bila 62., Iza Terseglav 63. in Nika Cilenšek 64.

Dan so zaključili mlajši dečki. Tibor Mohar si je priplezal 2. mesto, od samega vrha pa ga je oddaljil en poskus za cono. Izak Müller, ki je preplezal 7 balvanov, pa je bil 15. (napisala: Mojca Primc).

Nedeljsko dopoldne je bilo zaradi številčnosti tekmovalk namenjeno izključno mlajšim deklicam. Izmed 77 plezalk so predstavnice ŠPO Radovljica zasedle mesta: Lara Štremfelj 6., Budkovič Mina 9., Zala Feltrin 31. in Rebeka Šolar Dejanovič 35. Lari in Mini je obema ostal nepreplezan le en balvanski problem, Zali so ostali trije, Rebeki pa štirje.

Pri starejših deklicah so bile naše 3 tekmovalke zelo blizu skupaj. Najboljša je bila Iza Jeran Pirih s 14. mestom, sledili sta ji 16. Eva Zupan in 17. Marija Ponikvar. Vsem trem so ostali trije nepreplezani balvani, ki so bili res trd oreh.

Ob 16h je nastopila še zadnja kategorija, starejši dečki. Zastopal nas je samo 1 predstavnik. Še zadnjih 20 minut tekme je kazalo, da bo David Maler domov odnesel bronasto medaljo, ampak je bilo v tem času toliko preobratov, da se je na koncu moral zadovoljiti z osmim mestom. Največ napora je vložil v balvanska problema št. 9 in 8, ki pa se nikakor nista hotela vdati (napisal: Gregor Senica).

Čestitke vsem udeležencem in se vidimo na naslednji tekmi, ki bo v Kranju.

Rezultati sobota, nedelja; foto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.