29. julija se je v Arcu odvijal Rock Masters. Tekmovanje ima že dolgo tradicijo in ima prav poseben format tekmovanja. Sestavljen je iz balvanske in težavnostne tekme. Oba formata potekata na izpadanje. Na tekmovanje sta bila povabljena tudi Luka Potočar in Vita Lukan.

KO boulder (balvani na izpadanje)

8 plezalcev in 4 balvani. Tekmovalci lahko dan pred tekmo poskusijo balvane. Tekmuje se 5 rund. Za vsako rundo ima vsak tekmovalec 3 poskuse. Po vsaki rundi se določijo točke, ki pa so odvisne od najvišjega doseženega oprimka in števila poskusov. Po vsaki rundi se izločita 2 tekmovalca, dokler ne ostanejo samo še trije, ki pa se pomerijo v finalu.

Lead duel (dvoboj v težavnosti)

Tekmovalci tekmujejo na dveh enakih vzporednih smereh. Tisti, ki prvi pride na vrh, zmaga. Stena je visoka 25 m in plezanje na vrh traja eno in pol, do dve minuti.

V balvanih je pri moških Luka izpadel po tretjem balvanu. Zmagal je Avstrijec Jakob Schubert. Pri ženskah je Vita izpadla že po prvem balvanu. Zmagala je Korejka Seo Chaehyun.

V težavnosti pa je Vita v prvem krogu premagala Lauro Rogora, v drugem pa se je pomerila s Camillo Moroni in tudi zmagala. V finalu se je pomerila z Jessico Pills. Dvoboj je bil zelo izenačen in napet. Izgledalo je že, da je Vita zmagala, ampak ura se ni ustavila takoj, ko jo je pritisnila. Na koncu je bila Vita druga. Pri moških je Luka v prvem krogu plezal proti Jakobu Schubertu in izpadel. Na koncu je ravno Jakob zmagal finalni dvoboj proti Michaelu Piccolruazu.

Posnetki tekmovanja so dosegljivi tukaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.