V Nemčiji je potekalo evropsko prvenstvo. Na sporedu je bilo tudi športno plezanje. Tokrat je bil med drugim preizkušen tudi nov sistem formata kombinacije. Če so bile na olimpijskih igrah v kombinacijo vključene vse tri discipline (hitrost, balvani in težavnost), so v novem formatu samo balvani in težavnost. Novi format prinaša tudi nov način točkovanja. Med devetimi tekmovalci so bili tudi Domen Škofic, Vita Lukan in Luka Potočar.

Pri moških so se iz kvalifikacij balvanov v polfinale uvrstili trije tekmovalci, med njimi tudi Luka. V finale se je na koncu prebil samo Jernej Kruder, ki je bil 6. Luka je bil na koncu 14.

Pri ženskah sta se, poleg Janje Garnbret, v polfinale uvrstili še Vita in Katja Debevec. Vita je končala na 10. mestu, Janja pa je v finalu zanesljivo zmagala. 🥇

V težavnosti je nastopil tudi Domen. Oba z Luko sta se uspešno uvrstila v polfinale in tudi v finale. Domen je končal na 7. mestu, Luka pa je z odličnim plezanjem zaostal samo za zmagovalcem Adamom Ondro (CZE). S tem je Luka postal evropski podprvak v težavnosti! 🥈

Pri ženskah smo imeli kar 5 polfinalistk. Med njimi je bila tudi Vita, ki pa se ji ni uspelo uvrstiti v finale in je končala na 12. mestu. V finalu je suvereno zmagala Janja 🥇, Mia Krampl pa je bila 4.

Za zaključek prvenstva smo spremljali še tekmovanje v kombinaciji. V tekmovanje se je uvrstilo 8 najboljših tekmovalk in tekmovalcev. Med njimi je bil tudi Luka. Najprej so se pomerili v balvanih, čez 1 uro pa še v težavnosti.

Pri moških je bil Luka v balvanih slabši in je bil 7. Slabši rezultat je bil nekoliko pričakovan, ker balvani niso njegova disciplina. V težavnosti pa si je popravil uvrstitev in skupno končal na 5. mestu. 💪

Pri ženskah je bila po pričakovanju v obeh disciplinah najboljša Janja 🥇. Mia je prijetno presenetila in končala na stopnički 🥈 za Janjo!

Skupno je bila slovenska reprezentanca najbolj uspešna. Čestitke! 💪

Naslednja tekma svetovnega pokala bo v domačem Kopru. Na čisto novi steni se bodo plezalke in plezalci pomerili v težavnosti. Se vidimo!

(Foto: PZS)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.