V deževni soboti je potekalo tekmovanje za srednje kategorije v balvanih. Najprej so s kvalifikacijami pričeli plezati starejše deklice in starejši dečki. Tokrat med dečki nismo imeli svojega predstavnika. Med deklicami se je v finale uvrstila samo Tinka Takar, kot edna je preplezala vse balvane. Ana Koselj je kljub odličnemu plezanju za las zgrešila finale. Zasedla je 8. mesto. Maksa Tišler Močnik ni imela svojega dne, zasedla je 14. mesto.

Sledile so kvalifikacije za kadetinje in kadete. Pri dekletih je Maja Arnež žal zaradi poškodbe gležnja morala tekmovanje zaključiti po vsega 20 minutah plezanja. Zasedla je 17. mesto. Ela Glavač je zasedla 12. mesto. Pri fantih sta se Gorazd Jurekovič in Tanej Cerar Božič zanesljivo uvrstila v finale.

Po krajšem premoru je sledilo finale za starejše deklice. Odlično plezanje s kvalifikacij je Tinka Rakar prenesla tudi v finale. Kot edini je uspelo preplezati tri balvane, kar je zadostovalo za 1. mesto.

Nato smo spremljali še finale kadetov. Balvani so bili precej težji kot v kvalifikacijah. Gorazd Jurekovič, je uspel preplezati dva balvana na zadnjem balvanu pa padel z vrha in s tem tekmovanje zaključil na 2. mestu. Tanej Cerar Božič je kljub borbi do zadnjega atoma moči je uspel preplezati en balvan, kar je zadostovalo za nehvaležno 4. mesto. (napisal: Luka Štefan) 

V nedeljo je bilo tekmovanje mlajših kategorij. Nastopilo je kar 15 plezalk in plezalcev iz našega kluba. Cicibani in cicibanke so tokrat imeli precej lahke balvane, tako da je bilo treba za uvrstitev med prvo polovico preplezati vseh 10 balvanov. Odločali so poskusi. Najbolje od naših je plezal Tibor Mohar, ki je bil odličen 2. Malo več poizkusov je porabil Gal Justin, ki je bil 7. Izak Müller je bil 22. Pri cicibankah sta se Lara Štremfelj in Mina Budkovič uvrstili na 11. in 12. mesto. Naja Pretnar je bila 17.

Mlajši dečki in deklice so tekmovali na težjih balvanih, zato so se borili do zadnje minute in porabili vse poizkuse. Pri deklicah je bila najboljša Marija Ponikvar, ki je bila 11. (6 vrhov), Iza Jeran Pirih je bila 20. (5 vrhov), Nika Pretnar 24. (4 vrhovi), Eva Zupan 26. (4 vrhovi) in Tia Justin 27. (3 vrhovi). Pri dečkih je Jakob Kovačič preplezal 6 balvanov in se uvrstil na 6. mesto. Rene Kokalj in David Maler sta bila 10. in 11., Lev Oskar Mohar pa 14.

Sledi nekaj težavnostnih tekem, prva bo že naslednjo soboto v Žirovnici.

Celotni rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.