V soboto, 14. 5. 2022 je v Žirovnici potekala predzadnja tekma Zahodne lige v težavnosti. S tekmovanjem so zjutraj ob 9:00 pričeli mlajši in starejši cicibani. Imeli smo 9 predstavnikov v teh dveh skupinah. Vsak je splezal dve smeri. Pri mlajših cicibanih se je najbolje odrezal Jakob An Palovski, ki je dosegel 11. mesto. Na 15. mesto se je uvrstil Jakob Fonda, 26. mesto Domen Šlegel in takoj za njim na 27. mestu Matevž Višnar. 34. mesto pa je dosegel Martin Resman.

Pri starejših cicibanih je na stopničke stopil Tibor Mohat, ki je osvojil 3. mesto. Gal Justin pa je za las zgrešil diplomo in se uvrstil na 9. mesto. 17. mesto je dosegel Izak Müller in 34. Urh Šanca.

Za cicibani pa so bile ob 12:00 na vrsti mlajše in starejše cicibanke. Iz našega kluba jih je bilo 15. Pri mlajših cicibankah sta diplomi prejeli Pika Manfreda na 6. mestu in Gaja Kovačič na 8. mestu. Tomažin Mina je dosegla 11. mesto, Nina Rodman 14. mesto. 30. in 31. mesto pa sta osvojili Jera Budkovič ter Ronja Zalokar. Nika Cilinšek je osvojila 40. mesto.

Pri starejših cicibankah se je Lara Štremfelj povzpela na tretjo stopničko. Diplomo je prejela Mina Budkovič za doseženo 8. mesto. Naja Pretnar si je priplezala 23. mesto, Hana Mencinger 38., Eva Robič 45., Veronika Koselj 56., Daša Dežman 65. in Eva Golc 73. mesto. (napisala: Tanja Železnik)

Med mlajšimi dečki smo imeli 4 predstavnike. Najboljši med njimi je bil Rene Kokalj, ki je zasedel 9. mesto. Sledili so mu Jakob Kovačič na 15. mestu, David Maler na 20. in Lev Oskar Mohar na 26.

Tako med starejšimi dečki kot tudi med kadeti smo imeli po enega tekmovalca. Med starejšimi dečki je Jan Resman na svojem debitantskem nastopu dosegel 25. mesto. Žiga Bertoncelj pa je med kadeti za las zaostal za stopničkami in končal na nehvaležnem 4. mestu.

V kategoriji mlajših deklic nas je zastopalo 6 deklet. Iza Jeran Pirih in Marija Ponikvar sta si priplezali mesto v deseterici. Iza je bila 7., Marija pa 10. Eva Zupan je dosegla 15. mesto, Nika Pretnar 19., Tia Justin 30. in Iva Eržen 33.

Med starejšimi deklicami je plezala Ana Koselj, ki je dosegla 2. mesto. Srebrno medaljo si je priplezala tudi Pavla Ponikvar v kategoriji kadetinj. V slednji kategoriji je plezala še Ela Glavač, ki je končala na 10.mestu.

Vsem tekmovalcem čestitamo. (napisala: Mojca Eržen)

Vsi rezultati in fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.