S tekmo v Škofji Loki se je začelo letošnje državno prvenstvo v športnem plezanju. Prva disciplina v kateri so se pomerili mladi plezalci je bila težavnost. Na tekmi je bil prvič uporabljena nova aplikacija za vodenje tekme, vendar tekmovalci in gledalci še nismo videli nobenih sprememb. Rezultatov še vedno ni takoj po tekmi. Upam, da bo to do naslednje tekme popravljeno. Danes naj bi tudi vsi tekmovalci prejeli nove “tekmovalne” majice za sezono. Resnično ne vem kako je to mogoče, ampak najmanjša številka majice je bila (moška) S. To je v praksi pomenilo, da so cicibanke hodile okrog v kiklicah, ki so segale preko kolen. Šele po prigovarjanju smo dosegli dogovor, da tekmovalci lahko plezajo v svojih majicah, KŠP pa bo do naslednjič poskrbel za ustrezne majice. Bomo videli kako bo s tem.

Cicibanke
To je bila prva tekma DP za obe cicibanki. V drugi smeri je Škoda da Lina Laharnar ni zadžala vrha, saj je s tem je izgubila boj za stopničke, ampak na koncu vseeno zasedla odlično 4. mesto. Ela Glavač je plezala po svojih zmožnostih in pričakovanjih in zasedla 12. mesto.

Cicibani
Prva smer do vrha, v drugi pa manjša napaka tik pod vrhom (ni pravilno postavil pete) in Gorazd Jurekovič je dosegel nehvaležno 4. mesto.

Mlajše deklice
Hana Humerca in Maja Arnež sta v obeh smereh dosegli isto višino in si priplezali 9. mesto. V prvi smeri sta obe padli tik čez previs. Drugo smer sta obe splezali do vrha, na koncu se je izkazalo da je bila druga smer prelahka in s tem so obveljali rezultati prve smeri.

Mlajši dečki
Jan Ulčar je prvo smer zaključil tik pod vrhom. V drugi smeri je naredil manjšo napako v previsu (zdrs noge) in s tem je malo pokvaril skupni rezultat. Končal je na 11. mestu.
 
Starejše deklice in starejši dečki
Lara Nikolič in Nina Grošelj se na žalost nista uvrstili v finale in sta bili 27. in 28. Tudi Mateju Bakošu ni uspel preboj v finale in je končal na 22. mestu.

Kadetinje in kadeti
Vita Lukan in Luka Potočar sta plezala odlično in priplezala prve stopničke za ŠPO v letošnjem DP-ju. Vita je bila 2., Luka pa 3. Juhuhu!

Čestitke vsem tekmovalkam in tekmovalcem!

Fotografije so v galeriji, tukaj pa uradni rezultati.

U12

4. Lina Laharnar
12. Ela Glavač
 
4. Gorazd Jurekovič

U14

9. Hana Humerca
9. Maja Arnež
 
11. Jan Ulčar 

U16

27. Nina Grošelj
28. Lara Nikolič

22. Matej Bakoš

U18

2. Vita Lukan
 
3. Luka Potočar
 

Napisala: Klemen Humerca in Luka Štefan.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.