V soboto se je nadaljevala Zahodna liga. Tokrat se je plezalo v Žirovnici. Tekma je bila dobro organizirana, le nekaj zamude smo doživeli pri dveh kategorijah. Pohvalili bi smeri in pa odlične nagrade. In kako so se odrezali naši tekmovalci?
 
V skupini mlajše cicibanke so plezale Maksa Tišler, Marija Ponikvar, Iza Jeran Pirih in Zarja Jesenko. Vse so super plezale in se borile do konca. Iz te moke bo se dober kruh 😉 Maksa se je v super finalu borila za stopničke (kar sedem deklet je bilo po prvem delu na prvem mestu), ampak je na koncu osvojila nehvaležno, a zelo dobro četrto mesto! Bravo Maksa! Tudi ostale niso bile od muh, Marija je borbala do 20., Iza do 29. in Zarja do 32. mesta. Kasneje so se pomerili mlajši cicibani od katerih sta Radovljico zastopala Janž Markoč in Matija Pretnar, ki sta bila na koncu 24. in 29.
 
Od starejših cicibank sta nastopili Danaja Jesenko in Lina Laharnar. Lini je v prvi smeri kazalo zelo dobro, saj je brez problema splezala smer do vrha, v drugi smeri pa ji je nepričakovano zdrsnilo in s smerjo predčasno zaključila. Res škoda … no na koncu je vseeno osvojila zelo dobro peto mesto. Danaja je bila 33. Od starejših cicibanov je Gorazd Jurekovič po zelo dobrem prvem delu, potrdil svojo super top formo v finalu in dokazal da mu ni para. Osvojil je prvo mesto
 
Pri mlajših dečkih in deklicah smo imeli osem tekmovalcev. Po prvi smeri je najbolje kazalo Luciji Medja, ki je padla tik pod vrhom in bila druga, a je v drugi smeri naredila napako in končala kot 12. Odlično je plezala tudi Maja Arnež, ki je končala kot osma. Klara Škutelj, Živa Jovanovič in Pavla Ponikvar so končale kot 17., 21. in 22. Pri fantih sta si sedmo mesto razdelila Nejc Skumavec in Jan Ulčar. Žiga Bertoncelj je bil 21.
 
V kategoriji starejših deklic je najbolje odplezala Anja Vovk in dosegla 14. mesto. Sploh dobro je plezala v prvi smeri. Nina Grošelj je bila 16. Lara Nikolič je v obeh smereh naredila napako in bila 21. Katarina Arko je bila 23. Pri starejših dečkih je bil Matej Bakoš 12.
 
Vsem skupaj čestitke!
 
U10

4. Maksa Tišler
20. Marija Ponikvar
29. Iza Jeran Pirih
32. Zarja Jesenko

24. Janž Markoč
32. Matija Pretnar

U12

5. Lina Laharnar
33. Danja Jesenko

1. Gorazd Jurekovič

U14

8. Maja Arnež
12. Lucija Medja
17. Klara Škutelj
21. Živa Jovanovič
22. Pavla Ponikvar

7. Nejc Skumavec
7. Jan Ulčar
21. Žiga Bertoncelj

U16

14. Anja Vovk
16. Nina Grošelj
21. Lara Nikolič
23. Katarina Arko

12. Matej Bakoš 

Rezultatov še ni na strani Zahodne lige, so pa dostopni tukaj.

Napisala: Špela Perčič in Igor Primc.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.