Pretekli vikend so se odvijali Plezalni dnevi Kranja. Ponovno je bila to tekma za zaključek sezone.

V petek so kvalifikacijske balvanske nastope imeli člani ter starejši dečki/deklice. Pri članih nas je tokrat zastopal le Luka Potočar. S 5 vrhovi se je prepričljivo uvrstil v nedeljski finale. Luka je prepričljivo zmagal ter tudi postal državni prvak. Članske kvalifikacije so štele tudi za tekmo mladincev.

Po članih so se za finale borili še starejši dečki/deklice. V sobotni finale se je uspelo uvrstiti samo Evi in Hani. Eva je s 1. mestom nakazala tudi boj za stopničke. Maja Arnež in Klara Škutelj sta tekmovanji zaključili na 18. oziroma na 20. mestu.

V kategoriji starejših dečkov smo imeli tri predstavnike. Tanej Cerar Božič je finale zgrešil za eno mesto in tekmovanje zaključil na 7. mestu. Nejc Skumavec je zasedel 10. mesto, Žiga Bertoncelj pa 13. mesto.

Vzporedno se je na veliki steni v Kranju odvijala težavnost za mlajše kategorije. V kategoriji mlajših dečkov smo imeli dva predstavnika. Najbolje se je odrezal Gorazd Jurekovič, ki je v prvi smeri s plezanjem zaključil tik pod vrhom, drugo smer pa je edini priplezal do vrha in zasedel 1. mestoNejc Jeran Pirih je zasedel 15. mesto. Gorazd je postal državni prvak, Nejc pa na skupnem 15. mestu.

Pri mlajših deklicah je z dobrim plezanjem Lina Laharnar osvojila 7. mesto, Ela Glavač je bila na 16. mestu. V skupnem seštevku je Lina Laharnar osvojila 6. mesto, Ela Glavač pa 17. mesto.

Sobotno tekmovanje sta za Radovljico otvorili Eva in Hana s finalom starejših deklic v balvanih. Eva je pokazala odlično plezanje in z vsem vrhovi (4) obdržala 1. mesto po kvalifikacijah. Hana je s 3. vrhovi osvojila 5. mesto. Eva je bila v letošnji sezoni nepremagljiva in s tem osvojila naslov državne prvakinje, na stopničkah ji je družbo s 3. mestom delala Hana.

Tekmovanje se je zopet selilo na veliko steno. V članskih kvalifikacijah nas je s uvrstitvijo v finale zopet razveselil Luka. Luka je plezanje zaključil tik pod vrhom in s tem si je priplezal celo vodilno pozicijo za finale. Finalna smer za moške je bila po dolgem času zelo dobro postavljena, nivoju tekmovanja primerno. Luka je opravičil vlogo favorita in uspel ubraniti vodilno pozicijo. S to zmago je Luka je postal državni prvak. Domen Škofic je v letošnji sezoni nastopil samo na eni tekmi ter zasedel končno 19. mesto. Vita Lukan je zaradi poškodbe izpustila jesenski del sezone.

Tudi nedeljski urnik je bil precej naporen. S težavnostjo so začeli starejši dečki/deklice. V finale se je uspelo uvrstit Evi in Hani med deklicami, ter Nejcu in Taneju med dečki. V finale se ni uspelo uvrstiti Maji Arnež in Klari Škutelj, ki sta osvojili 15. mesto, oziroma 18. mesto med deklicami. Pri dečkih se je Janu Ulčarju finalni nastop izmaknil za eno mesto, osvojil je 8. mesto. Finalni nastopi so bili dokaj izenačeni, prvih pet plezalk sta ločila samo dva giba. Hana je osvojila 4. mesto, Eva pa je bila takoj za njo na 5. mestu. Dečka sta v finalu pridobila vsak po eno mesto. Nejc je zasedel 5. mesto, Tanej pa 6. mesto. Skupno je Eva osvojila 4., Hana 6., Maja 18. in Klara 21. mesto. Med dečki je Tanej osvojil 7., Nejc 11., Jan 17. in Žiga 26. mesto.

Težavnostno plezanje se je tako v Kranju zaključilo. Po dolgem času so tekmovalci lahko plezali po odličnih smereh. Postavljalci so se tokrat resnično potrudili. Sledilo je še tekmovanje za naše najmlajše v balvanih.

Mlajših dečki in mlajše deklice so imeli iste balvane. Glede na to, da sta to najštevilčnejši kategorij (dečkov 18 in deklic 25) je bila gneča zagotovljena. Pa vendar, če si izbral pravo taktiko ti ni bilo potrebno (pre)dolgo čakati na balvan. V kategoriji mlajših dečkov si je Gorazd Jurekovič z odličnim plezanjem (10 vrhovi v 10 poskusih) razdelil zmago. Nejc Jeran Pirih je osvojil 15. mesto, preplezal je 7 balvanov ter osvojil še 9 bonusov. Med deklicami je bila naša najboljša Lina Laharnar na 12. mestu (8 vrhov ter 9 bonusov), Ela Glavač je bila na 17. mestu (6 vrhov ter 8 bonusov).

Med dečki je Gorazd z današnjo zmago postal državni prvak, Nejc je zasedel skupno 13. mesto. Pri deklicah je bila Lina na skupnem 14. mestu, Ela pa na 20. mestu. Za konec pestrega vikenda nas je čakalo še finale balvanskega plezanja pri članih. V spektakularnem vzdušju ob elektronski glasbi in pisanimi lučmi se je na žalost zbralo (pre)malo gledalcev. Naš edini predstavnik Luka se je boril do zadnjega atoma moči, kar je bilo dovolj za zmagovalni oder. Osvojil je 3. mesto. Zmagala sta Julija Kruder (ŠPO Celje) in Žiga Zajc (PK Stena). V skupnem seštevku je Luka prav tako stal na zmagovalnem odru. Osvojil je 2. mesto.

V skupnem seštevku klubov smo osvojilo odlično 2. mesto, z 5.656 točkami. Zmagal je PK Kamnik.

Našim tekmovalcem, vodstvu, staršem ter vsem, ki ste tako ali drugače pripomogli k tekmovalnim uspehom v letu 2019, iskreno čestitamo ter se odpravljamo na zaslužen počitek in planiranje sezone 2020, ki bo še uspešnejša! (napisal: Luka Štefan)

Rezultati balvani in težavnost. Galerija 1 in galerija 2.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.