V nedeljo, 8. 12. 2019 je bila v Šenčurju tekma Zahodne lige v težavnosti. Udeležilo se jo je kar 34 članov našega kluba. To je razveseljiv podatek in dokazuje, da se za prihodnost plezanja ni treba bati. Tekmo smo na žalost začeli s pol urno zamudo, smo pa zato imeli dovolj časa za ogrevanje. Smeri so bile primerne tekmovalcem, mogoče malo prelahke za zadnje kategorije.

Pri mlajših cicibanih in cicibankah so tekmovali Nikolaj Langus, Lara Štremfelj, Tibor Mohar, Izak Müller, Drejc Turk, Gal Justin in Hana Mencinger. Vsi so bili zmagovalci. Upamo, da se bodo udeležili prihodnjih tekem in tudi tam plezali s takim veseljem.

Starejše cicibanke in cicibani so tekmovali naslednji in so dosegli naslednje rezultate: 21. je bila Iza Jeran-Pirih, 26. Zarja Jesenko, 33. Eva Zupan, 36. Tia Justin, 18. Oskar Lev Mohar in 20. David Maler.

Najbolj številčna je bila kategorija mlajših deklic (46 tekmovalk) in mlajših dečkov (36 tekmovalcev). Maksa Tišler Močnik je bila 14., Danaja Jesenko 22., Zala Reberšak 28., Anja Kovačič 35., Pavla Kavčič 40., Špela Češnovar 41. in Eva Maler 45. Pri fantih je bil Nejc Jeran-Pirih odličen 4., obe smeri je padel skoraj na vrhu. Ažbe Jovanovič je bil 12., Dan Novak pa 24.

Pri starejših deklicah je bila najboljša Maja Arnež, ki je bila 3. Za zmago ji je zmanjkalo nekaj gibov v prvi smeri. 5. je bila Lina Laharnar, ki ji je do stopničk zmanjkalo samo pol giba. Klara Škutelj je bila 9., Pavla Ponikvar 13., Ela Glavač 16. Največ medalj so priplezali starejši dečki. Tokrat je zmagal Nejc Skumavec, Jan Ulčar je bil 3., Tanej Cerar Božič pa 4. Odločali so 3 težki gibi v zadnji plati druge smeri. Žiga Bertoncelj je bil 8., Ambrož Frelih pa 14.

Med kadetinjami je tekmovala Živa Jovanovič in bila 8.

Do naslednje tekme je približno 1 mesec časa za trening in nabiranje izkušenj. (napisal: Jure Primc)

Fotografije, rezultati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.