S prvo hitrostno tekmo v letošnjem letu se je tudi uradno začela še sezona državnega prvenstva v športnem plezanju. Tekmovanje je potekalo v Celju, kjer stoji trenutno edina stena za hitrost pri nas. Ker se tekmovanje hitrosti odvija relativno hitro so bile na sporedu vse kategorije v enem dnevu.

Na žalost še vedno nimamo predstavnika med cicibani in cicibankami, tako da se je tekmovanje za radovljiške plezalce začelo šele z mlajšimi dečki/deklicami. Tu so za nas tekmovali Gorazd Jurekovič, Laharnar Lina in Ela Glavač. Vsem trem se je uspelo uvrstiti v osmino finala. V prilagojeni postavitvi smeri sta Ela in Lina s časoma 13:94 in 12:37 zasedli 14. in 15. mesto. Gorazd pa se je uspelo prebiti celo v mali finale, kjer je s časom 8:25 osvojil odlično 3. mesto.

Starejši dečki in deklice pa imajo že standardno postavitev hitrostne smeri. Pri dečkih se je najbolje odrezal Tanej Cerar Božič ki je s časom 16:04 in nepravilnim štartom v četrtfinalu zasedel 6. mesto. Takoj za deseterico se je uvrstil Žiga Bertoncelj, na 11. mesto, Jan Ulčar in Nejc Skumavec sta bil 12. in 13. Pri starejših deklicah se je odlično odrezala Eva Puhar, ki je z novim osebnim rekordom 11:58 v finalu morala priznati premoč le lokalki Sari Čopar. Dobro se je odrezala tudi Hana Humerca, ki je z napako v malem finalu končala na 4. mestu. Maja Arnež je bila 12. Klara Škutelj pa 18. Tudi v kadetski kategoriji letos nimamo predstavnika.

Pri članih sta nas zastopala Vita Lukan in Luka Potočar. Najbolj nas je presenetil prav Luka, ki je uspel zmagati v članski konkurenci! Luka mogoče ni bil najhitrejši, definitivno pa je bil daleč najbolj zanesljiv, saj so bili njegovi časi v vseh prtih krogih v raztrosu 0,3 sekunde, kar je na koncu tudi odločilo tekmo. Poleg tega je Luka z novim osebnim rekordom 7:92 tudi prvi Radovljičan, ki u je uspel čas pod 8 sekundami. Tudi Vita se je z nekoliko sreče uvrstila v mali finale, kjer je sicer prav tako z novim osebnim rekordom 12:40 morala priznati premoč Lučki Rakovec. Pri članicah je slavila Katja Kadič. Za dodatne klubske točke sta prav tako poskrbela Vita in Luka, ki sta pri mladincih in mladinkah osvojila 1. in 2. mesto.

Naslednja tekma za državno prvenstvo nas čaka šele 1. junija v Škofji Loki, še prej pa si bomo lahko 25. 5. v centru Ljubljane ogledali balvanski spektakel Triglav the Rock. Vabljeni!

Rezultati in fotke.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.