V soboto se je v Slovenski Bistrici nadaljevalo državno prvenstvo v težavnosti za mlajše in srednje kategorije. V kategoriji mlajših dečkov in deklic smo imeli 4 tekmovalce.

Najbolje se je odrezal Gorazd Jurekovič, ki je kot edini preplezal prvo smer. V drugi smeri je samo še potrdil zmago. Nejc Jeran Pirih je tekmovanje zaključil na 14. mestu.

Odlično je med dekleti plezala Lina Laharnar, ki je osvojila odlično 5. mesto. Ela Glavač je osvojila 17. mesto.

Sledila je kategorija starejših deklic in starejših dečkov. Najprej so bile na sporedu kvalifikacije. Med starejšimi deklicami si je finale priplezala Eva Puhar z vrhom smeri. Hana Humerca je zasedla 13. mesto, Klara Škutelj pa 20. mesto.

V kategoriji starejših dečkov smo imeli štiri predstavnike. V finale se je uvrstil Tanej Cerar Božič, kar je bilo to njegovo prvo finale. Jan Ulčar, Žiga Bertoncelj in Nejc Skumavec so si razdelili 13. mesto.

Na koncu dneva je bilo na vrsti še finale. Tanej Cerar Božič je napredoval za dve mesti, ter na koncu zasedel 6. mesto, če ne bi ponesreči stopil na svedrovec, bi pridobil še kakšno mesto. Eva Puhar si je priplezala 4. mesto.

Že prihodnji vikend nas čaka nova tekma državnega prvenstva. Tokrat balvani v Kamniku.

Čestitke!

Rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.