V Kranju je 28. in 29. septembra potekala tekma svetovnega pokala v težavnosti. Udeležilo so jo je kar 14 naših tekmovalcev, na žalost brez Vite Lukan in Domna Škofica. Vita se je poškodovala, Domen pa je že zaključil z letošnjo tekmovalno sezono.

Skozi dolge kvalifikacije se je v polfinale uvrstilo šest Slovenk in trije Slovenci. Vmes je bil tudi Luka Potočar, ki je kvalifikacije končal na 15. mestu.

V nedeljo sta bila na sporedu tako polfinale, kot finale. Polfinale je bil že 8h zjutraj, kar je bil vzrok za zelo majhno število obiskovalcev. Mogoče je bil tudi to razlog za slabši nastop naših tekmovalcev. Napako je naredila tudi Janja Garnbret od katere so vsi pričakovali rutinirano uvrstitev v finale. Kljub vsemu je to šport in nič se ne da z gotovostjo napovedati. V finale sta se tako uvrstili samo Lučka Rakovec in Mia Krampl.

Za popoldansko finale je bila dvorana polna. V pravem navijaškem vzdušju je Lučka plezala odlično in končala na 3. mestu. Mii se nastop ni najbolje posrečil in je končala na 7. mestu. Luka je bil na koncu 13. Zmagala sta mlada Chaehyun Seo (KOR) in Adam Ondra (CZE).

Rezultati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.