V Šmartnem pri Litiji se je 29. 9. odvijalo državno tekmovanje v športnem plezanju. Tokrat le za mlajše in srednje kategorije.

Pri starejših deklicah je v kvalifikacijah za Radovljico plezala le Tinka Rakar, ki je kljub ne najboljšem zaključku osvojila kar prvo mesto in najboljše izhodišče v finalu. Kvalifikacije je na prvem mestu zaključil tudi Gorazd Jurekovič, zmagovalec zadnjih 2 tekem za državno prvenstvo. Pri starejših dečkih je nastopil tudi Nejc Jeran Pirih, ki je po sicer zelo dobrem plezanju moral predčasno zaključiti z nastopom, zaradi nepravilno vpetega kompleta. Tekmovanje je končal na 10. mestu.

Pri kadetinjah je odlično nastopila Hana Humerca, ki je bila po kvalifikacijah tretja, dobro je odplezal tudi Tanej Cerar Božič, ki se je s 4. mestom prav tako uvrstil v finale. Maja Arnež je tekmovanje zaključila na 13. mestu.

V finalu sta se najbolje znašla Gorazd in Tinka. Gorazd je kljub nekoliko trdem plezanju v finalu, vnovič dokazal prevlado in se veselil zmage. Tinka pa je po veliki napaki, vseeno uspela osvojiti 2. mesto, kar je za njo odlična popotnica že za naslednjo sezono. Tanej je po napaki na začetku smeri osvojil končno 8. mesto, Hana pa je po dobri borbi zaključila na 6. mestu.

Ker sta naslednji 2 tekmi za državno prvenstvo odpovedani zaradi korone upamo, da se bo finale vseeno zgodilo novembra v Kranju, saj je bila v nasprotnem primeru to zadnja tekma državnega prvenstva v letošnjem letu. (napisal: Domen Švab)

Med cicibankami sta plezali Mina Budkovič in Lara Štremfelj. Za obe je bila to prva tekma DP v težavnosti. Prvo smer sta obe plezali bolje kot drugo. Lara je bila 15., Mina pa 19.

Pri cicibanih je odlično plezal Jakob Kovačič. Obe smeri je prišel visoko, zmanjkalo mu je samo zadnjih nekaj težkih gibov. Uvrstil se je na 2. mesto in prišel do svoje prve medalje na DP. Tudi Tibor Mohar je plezal zelo dobro, sploh v prvi smeri. Dosegel je 9. mesto.

Mlajši dečki in deklice so imeli smeri postavljene do vrha stene. Od naših so tekmovali David Maler, Iza Jeran-Pirih, Marija Ponikvar, Zarja Jesenko in Maksa Tišler Močnik. Maksa je v prvi smeri prišla do višine 40+ in si delila 1. mesto. Zelo dobro je plezala tudi drugo smer in se na koncu uvrstila na 4. mesto. Zelo dobro je šlo tudi Mariji, ki je v obeh smereh prišla čez detajl in dosegla 11. mesto. Iza je bila 21., Zarja pa 23. Pri fantih je bil David 12. (napisal: Jure Primc)

Fotografije

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.