V Moskvi je med 16. in 21. septembrom potekalo svetovno prvenstvo. Tekmovalci so nastopili v vseh treh disciplinah, štela se je tudi kombinacija. V slednji je nastopila samo Mia Krampl, ki je bila odlična 2.

Začelo se je z balvani. Od naših ŠPO tekmovalcev je nastopila samo Vita Lukan. Z 11. mestom se je uvrstila v polfinale. Poleg nje se je od slovenskih predstavnic uvrstila še Lučka Rakovec. Na žalost se jima ni izšlo po pričakovanjih in sta zaključili na 15. in 10. mestu, kar je bilo premalo za finale. Pri moških sta se v polfinale zanesljivo uvrstila Anže Peharc, Zan Lovenjak Sudar ter Gregor Vezonik. V polfinalu je izmed njih najbolje plezal Anže Peharc, ki se je uspel uvrstiti v finale. Zan je končal na 9. mestu, Gregor pa na 16. V finalu sta Anžetu uspeli samo dve zoni, kar je bilo dovolj za 6. mesto.

V težavnosti so nastopili vsi trije naši ŠPO predstavniki. V polfinale so se poleg Vite uvrstile še Lučka Rakovec, Mia Krampl, Tjaša Slemenšek in Lana Skušek. Na žalost plezanje v polfinalu ni bilo dovolj dobro, da bi se katera od njih uvrstila v finale. Viti je na višini 30 odneslo nogo in je končala na 16. mestu. Najboljša Slovenka je bila Lučka na 14. mestu. Pri moških so se skozi kvalifikacije v polfinale prebili Luka Potočar, Domen Škofic in Martin Bergant. V polfinalu je Domen naredil napako in končal na 25. mestu, Martin pa na 24. Odlično plezanje je pokazal Luka, ki je v polfinalu končal na 3. mestu. To je bilo za Luka prvo finale na svetovnih prvenstvih. V finalu je luka ostal sproščen in zbran, ter preplezal do vrha smeri. Boljši od njega je bil samo Avstrijec Jakob Schubert. Luka je tako postal svetovni podprvak v težavnosti!! Bravo, Luks! Čestitke si seveda zasluži tudi njegov trener Domen Švab!👏💪

(Foto: IFSC)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.