V soboto je bila na sporedu prva tekma za državno prvenstvo v tej sezoni. Tekmovalke in tekmovalci so tekmovali v balvanih.

Najprej so s kvalifikacijami pričeli plezati starejše deklice in starejši dečki. Med deklicami se je v popoldanski finale uvrstila Maksa Tišler Močnik, čeprav plezanje ni bilo najboljše. Imeli smo še tri predstavnice, ki so prvič plezale v tej kategoriji. Nika Pretnar je zasedla 17. mesto, Marija Ponikvar 28. mesto ter Eva Zupan 29. mesto.
V kategoriji starejših dečkov smo imeli dva predstavnika, ki sta prav tako prvič nastopila v tej kategoriji. Lev Oskat Mohar je zasedel 19. mesto, David Maler pa je zasedel 20. mesto.

Sledile so kvalifikacije za kadetinje in kadete. Pri kadetinjah je bilo potrebno preplezati vseh 8 balvanov za finale. To je uspelo Tinki Rakar si se je uvrstila v večerni finale. Ani Koselj je uspelo preplezati 7 balvanov, tako da je žal ostale brez finala, zasedla je 7. mesto. Ela Glavač je zasedla 17. mesto.
V kategoriji kadetov smo tokrat imeli samo enega predstavnika Gorazda Jurekoviča, ki se je zanesljivo uvrstil v finale. Preplezal je vseh 8 balvanov.

V finale se je s 6 vrhovi uvrstila Maksa Tišler Močnik. V finalu na žalost ni odplezala najbolje in zaključila na 6. mestu. Nekaj več predstavnikov smo imeli v kadetski kategoriji. Gorazd Jurekovič je potrdil dobro formo in rezultat iz kvalifikacij ter osvojil 1. mesto. Dobro je odplezala tudi Tinka Rakar, ki je s 3. vrhovi v finalu na račun nekaj nepotrebnih poizkusov končala na 4. mestu.

V članski kategoriji smo imeli 3 predstavnike tako v moški kot ženski konkurenci. Najbolje sta se odrezala Luka Potočar z 9. mestom ter Tinka Rakar z 10. mestom. Na žalost pa je bilo to premalo za uvrstitev v večerni finale. Gorazd Jurekovič in Tanej Cerara Božič sta zasedla 14. in 16. mesto. Poleg Tinke je prvič plazala v članski konkurenci tudi Ana Kosel, ki je skupaj s Hano Humerca zasedla 21. mesto. Med mladinkami je Hana zasedla 6. mesto. Zmagovalca v članski konkurenci sta bila Jernej Kruder in Sara Čopar. (napisal: Domen Švab)

V nedeljo so po kvalifikacijah članov in članic nadaljevali najmlajši. Naš klub je zastopalo 5 cicibank. Za Piko Manfreda, Gajo Kovačič, Mino Tomažin, Jero Arh in Nino Rodman je bila to prva tekma državnega prvenstva. Tekmovale so že en dan prej v Kamniku na Zahodni ligi in bile zato malo bolj utrujene. Kljub začetni tremi so dobro začele. Gaja je preplezala 4 balvane in se uvrstila na 17. mesto. Nina je bila 20., Mina 24., Pika 25. in Jera 26. Sledila je kategorija mlajših dečkov in deklic. Pri fantih so plezali Gal Justin, Izak Müller, Tibor Mohar, Rene Kokalj in Jakob Kovačič. Najbolje je šlo Jakobu, Reneju in Tiborju, ki so preplezali 9 balvanov in zasedli 4., 5. in 6. mesto. Za stopničke so naredili nekaj poizkusov preveč. Izak in Gal sta se uvrstila na 25. in 26. mesto. V kategoriji mlajših deklic sta tekmovali Lara Štremfelj in Mina Budkovič. Tako kot fantje sta se borili do konca in porabili vse poizkuse. Mina je splezala 6, Lara pa 5 balvanov. Zasedli sta 11. in 12. mesto. Našim najmlajšim plezalcem so največ težav delali previsni balvani, ki jih moramo bolje natrenirat. Naslednja balvanska tekma bo junija na isti steni. (napisal: Jure Primc)

Rezultati, fotografije.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.